Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5608 > Educational Nr. 5608 de vineri, 12 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Măsură prevăzută în Programul de Guvernare!


Se fac angajări din rîndul tinerilor cu dizabilități

Tinerii dezavantajați vor fi ajutați să dobîndească abilități în sectorul administrației

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Instituțiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați. Guvernul intenționează ca, în acest fel, să le ofere acetora sprijin și să-i sprijine pentru a căștiga experiență, competențe și abilități care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat.

Condiția este ca locurile să fie vacante

Sînt vizați tinerii cu vîrsta între 16 și 26 ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreținere. Un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. Este o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, inițiată de Ministerul Muncii.

Doar pentru doi ani

La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară. Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, este prevăzută într-un proiect de lege aprobat, recent de Guvern, în contextul în care integrarea tinerilor dezvantajați pe piața mun­cii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor. Este vorba despre un program de tip "Pasarela", prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobîndi "abilități transferabile" în joburile din sectorul privat, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, la secțiunea "Șanse reale pentru tineri".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU