Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5595 > Educational Nr. 5595 de vineri, 15 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ce spune sondajul de opinie, necesitate sau povară?


80 la sută dintre părinți cred că temele pentru acasă sînt obositoare

Părinții și elevii care au participat la sondaj, au spus că temele sînt repetitive, monotone și dificile

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Temele pentru acasă, prea multe și obositoare. Acesta este răspunsul pe care l-au dat cei mai mulți dintre părinții și elevii care au participat la studiul realizat de către Ministerul Educației.    

S-au făcut și propuneri

Peste 75% dintre elevii și părinții care au completat chestionarele au spus că temele pentru acasă sînt multe, obositoare și ocupă foarte mult timp liber. Motiv pentru care elevii devin mult prea stresați și îngrijorați, susțin repondenții. În același timp, aproape 80% dintre părinți au afirmat că elevii au nevoie de sprijin în rezolvarea temelor. Pe de altă parte, însă, temele pentru acasă sînt considerate utile și necesare pentru îmbunătățirea învățării. Cei care au participat la studiul Ministerului au venit și cu propuneri. De pildă, elevii și părinții își doresc teme diferențiate, provocatoare, pe care să le rezolve creativ și eventual în echipă.

Consultarea publică a avut loc luna trecută

Reamintim, Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației au organizat, luna trecută, o consultare publică, la nivel național, privind rolul temelor pentru acasă. Peste 70 de mii de persoane au luat parte la acest studiu fiind vorba despre părinți, elevi și cadre didactice din toate județele țării. Studiul a venit după ce anul trecut, Ministerul Educației a emis un ordin care prevede că temele pentru acasă trebuie să poată fi rezolvate în cel mult două ore, în așa fel încît timpul alocat activităților școlare să fie de cinci-opt ore. Ministerul a mai dat ordin ca în vacanță, elevii din învăță­mîntul primar și gimnazial să nu primească teme pentru acasă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU