Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5552 > Educational Nr. 5552 de joi, 12 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Două licee din Buzău participă la Concursul european EUROSCOLA 2017 - 2018

Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Pedagogic au primit girul Parlamentului European de la Strasbourg pentru participare

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Două licee din Buzău participă la Concursul european EUROSCOLA 2017 - 2018
 

Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Pedagogic Spiru Haret, ambele din municipiul Buzău, au primit girul Parlamentului European de la Strasbourg pentru participarea la la Concursul EuroScola 2017. 

Cea de-a  X-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2017 - 2018 a fost lansată de către  Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), la care au fost invitate toate unitățile de învățămînt liceal din țară. 

Cîștigătorii ediției sînt așteptați la Strasbourg anul viitor

Ediția  2017-2018 a concursului "Euroscola"se va desfășura sub titlul generic "Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene", iar termenul limită  pînă la care s-au putut trimite proiectele participanților a fost marți, 10 octombrie 2017. Singurele licee din Buzău, care au fost alese de către Parlamentul European de la Strasbourg să participe la EuroScola 2017 sînt Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Pedagogic Spiru Haret. La concursul național Euro­scola pot participa elevii claselor a IX-a - a XI-a și fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipă formată din cel mult 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Aceeași echipă, în cazul în care liceul se va număra printre cîștigători, va participa în 2018, la un eveniment Ziua Euroscola organizat la Strasbourg, pe baza invitației primite de la Biroul de Informare din Strasbourg al Parlamentului European.

Program pentru 28 de state membre ale UE

Programul destinat  unităților de învățămînt liceal din spațiul european, reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre și le oferă ocazia ca pe parcursul unei zile să afle cum funcționează Parlamentul European, să se cunoască între ei și să-și împărtășească viziunile și așteptările. 

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Proiectul are  printre obiective o mai bună cunoaștere a valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană, conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local/regional/național, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare. De asemenea, proiectul mai urmărește informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european, dezvoltarea abilităților creative ale elevilor, precum și realizarea unei campanii de informare și conștientizare desfășurată în localitatea de reședință despre obiectul de patrimoniu ales. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU