Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5531 > Educational Nr. 5531 de miercuri, 13 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Începînd din 2018,


Activitățile sportive școlare vor fi mai consistent finanțate

Promisiunea a fost făcută chiar de ministrul Liviu Pop, care consideră că fără o activitate sportivă susținută degeaba se inaugurează săli de sport

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Ministerul Educației Naționale, prin vocea ministrului Liviu Pop, anunță inițierea dezbaterilor cu premierul și ministrul Finanțelor în vederea finanțării competițiilor sportive din învățămîntul preuniversitar, în cadrul unui program național dedicat sportului.  

Plecînd de la ideea că, în general, concursurile școlare îi stimulează pozitiv pe elevi, Ministerul Educației urmărește încurajarea cadrelor didactice, prin finanțări adecvate, să elaboreze și să implice în derularea programelor sportive. Campionate sportive între școli pe mai multe ramuri sportive În prezent, competițile sportive din zona învățămîntului preuniversitar sînt punctual organizate, cum ar fi campionatele școlare de fotbal, de pildă sau lipsesc cu desăvîrșire cînd vine vorba de alte sporturi. Pornind de la această constatare, Ministerul Educației promite să lanseze un program național pentru sportul școlar, care să cuprindă și alte ramuri sportive în afară de fotba. Se merge pe ideea de a se  organiza competiții sportive școlare între mediul rural și cel urban, dar și competiții sportive numai în mediul rural.  Se încearcă în acest fel încurajarea elevilor de a se dedica activităților sportive, ceea ce ar favoriza și descoperirea de talente pe anumite ramuri sportive. Evenimente ar urma să fie organizate prin asociațiile sportive școlare constituite în baza legislației care sprijină sportul școlar. 

Susținerea activităților sportive, prioritate ministerială

Cu ocazia inaugurării unei săli de sport într-o comună din județul Maramureș, ministrul Liviu Pop a declarat pentru AGERPRES că încurajarea organizării de competiții sportive în domeniul preuniversitar nu are nevoie de foarte mulți bani, ci doar de organizare, altfel, fără activitate sportivă, construirea și inaugurarea sălilor de sport nu are niciun sens. Ministrul Educației a mai subliniat că susținerea activităților sportive în școli va fi una din prioritățile sale pentru următorul an.

"E o provocare care va face parte din prioritățile mele în perioada imediat următoare, încît cu anul calendaristic 2018- 2019 să putem demara competițiile sportive între elevii din învățămîntul preuniversitar", a spus Liviu Pop.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU