Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5503 > Educational Nr. 5503 de marti, 1 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

După concurs


Zeci de școli, rămase fără directori

În special școlile din mediul rural au fost ocolite

articol de: Cristina STERIAN

Anul școlar următor va găsi zeci de școli din județul Buzău tot cu directori detașați. Posturile au rămas neocupate în ciuda celor două rînduri de concursuri organizate de Ministerul Educației.

Cel mai recent examen s-a încheiat zilele trecute. Concursul a fost organizat după ce, în urma celui de anul tercut, 83 de școli din județ au rămas fără directori numiți prin concurs. 90 de profesori s-au înscris la concurs, însă, chiar și așa, la finalul examenului, zeci de funcții au rămas neocupate. Fie nici un candidat nu a reușit să demonstreze că are aptitudinile necesare pentru a deveni director de școală, fie nu s-a înscris niciun candidat. În special școlile din mediul rural au fost ocolite de profesori, însă a existat și o unitate din municipiul Buzău unde nimeni nu și-a arătat interesul pentru funcția de conducere. Este cazul Seminarului Teologic din Buzău. "După finalizarea concursului de directori, s-au ocupat în mediul urban, 10 posturi de director și în mediul rural, 31, prin concurs, iar de directori adjuncți, în urban-11 posturi, iar în rural-7. Au rămas vacante, după concurs, trei posturi, pe urban de director și 22 de posturi pe rural, iar de director adjunct, 4 pe urban și 5 în mediul rural. Am avut 23 de unități de învățămînt la care nu s-a înscris nimeni, fie că a fost de adjunct, vacant, fie că a fost post de director. După concurs, chiar dacă s-au înscris, au rămas vacante 7 posturi de director ș p postruri de director adjunct. În urma concursului, nu s-au opcupat, candidații nepromovînd acest concurs, iar celelalte postri vacante provin din școlile la care nu s-a înscris nici un candidat", a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Daniela Palcău.

Conducere numită

În aceste condiții, de la 1 septembrie, unitățile școlare respective vor fi  coordonate tot de directori numiți, chiar dacă ministrul de resort a spus în nenumărate rînduri că vrea să termine cu această practică iar toate școlile să aibă manageri care să fi trecut de un examen riguros. Printre școlile care vor avea directori numiți și în anul școlar 2017-2018 se află Seminarul Teologic din municipiul Buzău, dar și Școala Gimnazială "Ilie Pavel" din Rîmnicu Sărat. Dar cele mai multe astfel de situații se vor înregistra în mediul rural.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU