Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5495 > Educational Nr. 5495 de joi, 20 iulie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Oportunități pentru viitorii studenți

articol de: Laurențiu MARINOV

Alianța Națională a Organizațiilor Studen­țești din România și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale au demarat prima etapă a Campaniei de promovare a mobilităților Erasmus+, informează un comunicat al ANOSR. 

Conform sursei citate, prima etapă a campaniei, începută în luna iulie, odată cu sesiunea de admitere a absolvenților de bacalaureat în învățămîntul superior, are rolul de a informa potențialii studenți despre oportunitățile internaționale pe care le oferă sistemul de învățămînt superior românesc și de a populariza mobilitățile academice și de practică în rîndul acestora. Pe parcursul acestei primei etape a campaniei, în cele 72 de universități din România înscrise în Programul Erasmus, s-au distribuit 70.000 de cărți poștale, cu mesajul 'Nu fi doar student, fii Erasmus!'. În paralel, în media online se distribuie mesaje de informare cu privire la desfășurarea stagiilor de mobilitate, fotografii și declarații ale foștilor studenți Erasmus, precizează ANOSR.

Cea de-a doua etapă a campaniei se va desfășura în octombrie, odată cu începerea noului an universitar, avînd scopul de a crește numărul de participanți din România. Programul Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului, prin care tinerii pot beneficia de programe educaționale, stagii de practică sau de voluntariat, printre care se numără și mobilitățile academice și de practică pentru studenți, menționează sursa citată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU