Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5447 > Educational Nr. 5447 de miercuri, 10 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Urmează o altă minivacanță

articol de: Laurențiu MARINOV

Chiar dacă elevii s-au aflat în vacanță mai bine de două săptămîni, din 15 aprilie și pînă în 2 mai, aceasta nu a fost ultima vacanță înainte de cea de vară, pentru că la începutul lunii iunie se vor bucura, împreună cu cei care lucrează la buget, de cîteva zile libere.  

Mai precis, zilele de 1 iunie (joi), zi liberă legală, și 5 iunie (luni), declarată zi liberă pentru că este a doua zi de Rusalii, ar putea fi unite cu cea de vineri, 2 iunie, situație în care vor fi 5 zile consecutive (joi-luni) de care românii se pot bucura. Codul Muncii prevede că, prin hotărîre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare și, respectiv, al aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. 

De asemenea, salariații care sînt nevoiți să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU