Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5447 > Educational Nr. 5447 de miercuri, 10 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

În vară, la Buzău


Festivalul Internațional de Film, la a doua ediție

În competițiile oficiale BUZZ CEE, au fost înscrise peste 1500 de filme și au fost selectate 25 de titluri

articol de: Laurențiu MARINOV
Festivalul Internațional de Film, la a doua ediție
 

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE se va desfășura la Buzău, între 4 și 9 iulie. Iubitorii de film din Buzău și din țară sînt așteptați să se bucure, timp de șase zile, de proiecții de film din Europa Centrală și de Sud-Est, filme românești și de multe alte surprize pregătite de organizatori.

Anul acesta, în competițiile oficiale BUZZ CEE, au fost înscrise peste 1500 de filme din regiune și au fost selectate 25 de titluri care vor concura în cadrul celor patru secțiuni competiționale: lung­metraj, scurtmetraj, scurt­metraj studențesc și documentar, potrivit organizatorilor. Selecția filmelor intrate în competiție a fost realizată de o echipă alcătuită din criticii de film Florin Barbu, Cristi Mărculescu și Bogdan Beșliu. Proiectele cîștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și din țările regiunii, iar publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ. 

Filmele din festival vor fi proiectate la sala Teatrului George Ciprian și Sala Mare a Consiliului Județean. La fel ca și la prima ediție, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă. Liceenii și studenții din Buzău care doresc să se implice în organizarea festivalului pot deveni voluntari BUZZ CEE. Tot ce trebuie să facă este să trimită un e-mail la adresa voluntar@buzzcee.ro în care să se prezinte pe scurt și să menționeze de ce ar vrea să facă parte din echipa BUZZ CEE.

Producții de calitate din țările din regiune

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinema­tografia central și sud-est europeană. BUZZ CEE este un festival realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinemato­grafiei. CulturaALL este o asociație dedicată promovării culturii ro­mânești și europene, prin intermediul organizării de evenimente dedicate pu­blicului larg, cu scopul de a dezvolta relațiile culturale între România și țările din Europa.    

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU