Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5434 > Educational Nr. 5434 de miercuri, 19 aprilie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Concluzia specialiștilor


Pivniță veche de trei secole, la Rîmnic, sub D.N.2 E85

Autoritățile vor decide cum vor conserva situl arheologic, mai ales că acesta poate fi o atracție turistică

articol de: Marilena DINU
Pivniță veche de trei secole, la Rîmnic, sub D.N.2 E85
 

Cercetările arheologice făcute la Rîmnicu Sărat, acolo unde în urmă cu două luni pămîntul s-a surpat și a înghițit un autoturism, au fost finalizate. În urma săpăturilor, specialiștii au ajuns la concluzia că exact sub D.N.2 E85 se întinde o pivniță veche de trei secole.  

Urmează o perioadă decisivă, în care autoritățile vor decide cum vor conserva situl arheologic, mai ales că acesta poate fi o atracție turistică și poate aduce, implicit, beneficii importante ora­șului Rîmnicu Sărat. Odată finalizate cercetările, autoritățile urmează să decidă ce se va întîmpla cu beciul subteran. Una dintre variante ar fi să fie acoperit cu nisip dar specialiștii recomandă, totuși ca hruba să fie transformată într-un muzeu de sit, așa cum este, de exemplu, cel amenajat de un investitor privat la un hotel din Mangalia. Săpăturile arheologice făcute chiar în incinta hotelului au scos la iveală ruinele cartierului sudic al Cetății Callatis.  Acestea au fost conservate printr-o amenajare specială și pot fi admirate de toți clienții hotelului.

Circulație cu restricții

Orice decizie vor lua autoritățile din Rîmnicu Sărat, un lucru e clar: traficul rutier în zona respectivă se va desfășura în continuare cu restricții, pe sensul de mers către Moldova. În acest moment, traficul greu este deviat pe o stradă paralelă cu DN2. iar in zona în care s-a produs surparea, pe lîngă instituirea sensului unic, există și o limită de viteză de 30 de kilometri pe oră. Soluția ar fi o centură ocolitoare pentru care autoritățile au făcut deja demersuri către Ministerul Transportului însă,o astfel de investiție necesită fonduri importante și timp îndelungat pentru a fi dusă la capăt.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU