Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5409 > Educational Nr. 5409 de luni, 13 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

De astăzi


Programul "Fructe în școli", pus în aplicare

Copiii din școli și grădinițe trebuie să primească mere în fiecare zi în care sînt prezenți la cursuri

articol de: Laurențiu MARINOV
Programul "Fructe în școli", pus în aplicare
 

Începînd de astăzi, programul "Fructe în școli" devine aplicabil în toate unitățile de învățămînt și toți elevii trebuie să primescă zilnic cîte un măr. Într-o adresă a Inspectoratului Școlar și a Consiliului Județean se fac anumite precizări cu privire la modul de aplicare a programului.  

Astfel, în documentul adresat direcorilor de școli se arată că dreptul de a primi fructe proaspete îl au numai elevii prezenți la cursuri. Prin OUG nr.66/2016 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în școli, din acest an școlar, beneficiază de acest program și preșcolarii din grădinițele de stat și particulare acreditate, cu program normal de 4 ore. Totodată este reamintit faptul că distribuția fructelor către școlari și preșcolari este obligatorie, nu opțională. În adersă se mai precizează că produsele se recepționează corespunzător numărului de copii din unitatea de învățămînt, prezenți la cursuri, iar pînă la sfîrșitul fiecărei luni, școlile trebuie să coreleze cu furnizorul, cantitățile primite cu numărul de elevi prezenți la cursuri.  Merele vor fi depozitate în spații special amenajate pentru păstrarea produselor alimentare în condiții de igienă, asigurate de fiecare unitate de învățămînt.

Cu întîrziere

Fructele ajung cu întîrziere pe băncile școlarilor pentru că licitația a demarat ceva mai tîrziu față de anul trecut, din cauza unei modificări legislative, care prevede că, alături de elevi, vor primi fructe din acest an și preșcolarii.  În școli și grădinițe nu ajung mere de import, ci fructe românești. Cîștigătorul licitației este un producător din localitatea buzoiană Puiești, care, de altfel, a fost și singurul interesat să-și vîndă marfa în școli. Fiecare măr va fi cumpărat de autoritățile județene cu 37 de bani, ceea ce înseamnă că pentru fructele consumate într-o singură zi în școlile și grădinițele din Buzău, Consiliul Județean plătește peste 17 mii de lei. Buzăul este printre puținele județe din țară unde programul de încurajare a consumului de fructe funcționează, iar copiii au parte de o gustare sănătoasă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU