Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > Educational Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Alt concurs pentru directori de școli, în vară

articol de: Laurențiu MARINOV
Alt concurs pentru directori de școli, în vară
 

Un nou concurs pentru directori de școli va fi organizat anul acesta, în vacanța de vară. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Pavel Năstase, a precizat că în luna august se va organiza un nou concurs pentru funcțiile de directori, în prezent fiind multe posturi vacante, ocupate temporar de dascăli care nu au participat sau nu au promovat concursul din octombrie.

"În urma concursului, au rămas un număr de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologie, trebuia inspectorul general împreună cu consiliul de administrație de acolo și la propunerea consiliului de profesori trebuia să numească un director sau un director adjunct. Lucrul ăsta nu se întîmplase. Era un blocaj", a declarat ministrul Educației, Pavel Năstase.

Primul ordin de ministru semnat de Pavel Năstase a fost pentru numirea a peste 660 de directori și directori adjuncți în unitățile de învățămînt acolo unde acest concurs nu a fost promovat sau acolo unde nu au existat înscriși. Măsura este una temporară, pînă în vară.  În octombrie 2016, a avut loc primul concurs pentru directori din ultimii opt ani. Concursul a fost introdus în speranța că nu vor mai exista directori și directori- adjuncți numiți politic, în fruntea școlilor. La Buzău, după concursul organizat anul trecut de Ministerul Educației, 66 de funcții de conducere la unități de învățămînt preuniversitar au rămas neocupate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU