Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > Educational Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Acum, în Cehia


Elevii de la "Grigore C. Moisil", pe urmele istoriei

Proiectul de parteneriat școlar Erasmus + "70 de ani de istorie europeană (1945-2015)" este derulat de Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil" Buzău în perioada 2015-2017

articol de: Laurențiu MARINOV

Un grup de buzoieni, elevi și profesori ai Liceului Tehnologic "Grigore C. Moisil" din Buzău, pornesc din nou, în săptămîna 20-25 februarie 2017, în căutarea mărturiilor istoriei europene din ultimii 70 de ani.  

Acum poposesc  în Republica Cehă, la Praga după ce din  2015  încoace, au fost în Grecia, în Spania, în Polonia, în Turcia și bineînțeles și-n România (în decembrie 2015, cînd elevi și profesori din toate aceste țări, au fost în Buzău, în același scop). Acest lucru le-a fost facilitat de proiectul european Erasmus+, după  aprobarea aplicației depuse pentru obținerea de finanțare de către Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil", împreună cu celelalte școli partenere. Proiectul este de Parteneriat Școlar Erasmus+ și se derulează în perioada 2015-2017.

"Revoluția de catifea"

Tema proiectului este: "70 de ani de istorie europeană (1945-2015)". Odată ajunși pe malurile Vltavei, la Praga, elevii vor afla cine a fost Vaclav Havel încă de la sosirea pe aeroportul din Praga, care astăzi îi poartă numele. Totodată, vor afla ce a însemnat "Revoluția de ca­tifea" pentru poporul ceh, la care a pus umărul acest mare om de cultură și de stat, pe care l-a avut Cehia și chiar Europa. Cu speranțe, curiozități și gînduri bune, întregul grup va trebui să reprezinte Buzăul și România cu brio, la toate activitățile ce vor fi organizate de elevii și profesorii praghezi, de la școala Gymnazium, Ceskolipska 373 -Praga 9 Cehia. Toate activitățile sînt dedicate mai ales perioadei comuniste 1968-1989. La intoarcere vor veni cu impresii și răspunsuri, pe care le vor împărtăși tuturor colegilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU