Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5283 > Educational Nr. 5283 de marti, 30 august 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Rapoarte ale autorităților


Școli de la țară, nepregătite pentru noul an școlar

88 la sută din unitățile de învățămînt din județul Buzău au autorizație sanitară de funcționare, restul nu îndeplinesc condițiile minime

articol de: Cătălina Jingoiu
Școli de la țară, nepregătite pentru noul an școlar
 

Mai sînt două săptămîni pînă ce clopoțelul va anun­ța deschiderea anului școlar 2016- 2017. Două săptămîni în care autoritățile trebuie să încheie lucrările de igienizare a școlilor și să pre­gătească sălile de clasă pentru ca elevii să fie primiți în bune și sigure condiții.  
Există însă școli care își vor primi elevii în aceleași condiții de șantier, cu mobilier vechi și degradat, fără apă potabilă și fără autorizații sanitare de funcționare ori de la pompieri.
Multe dintre unitățile de învățămînt care nu au nimic de-a face cu noțiunea de școală sînt în mediul rural iar șansele ca ceva să se schimbe în bine anul acesta sînt minime. Există încă școli fără apă curentă dar și clădiri nesigure în care este nevoie urgentă de reparații. Situația este reflectată negru pe alb în rapoartele Inspectoratului Școlar Ju­dețean și ale Direcției de Sănătate Publică. 88 la sută din unitățile de învățămînt din județul Buzău au autorizație sanitară de funcționare. Restul nu, ceea ce înseamnă că nu îndeplinesc minime condiții.

Nereguli privind igiena

 În grădinița cu program prelungit de la Nehoiu, școala gimnazială de la Brătilești ori Grădinița nr. 10 din Buzău nu se respectă normele de igienă. La Școala primară din Zilișteanca, spațiile de studiu sînt improvizate, cît timp în școală se desfășoară lucrări de reabilitare. Imobilul în care funcționează grădinița cu program prelungit din satul Toropolești-Pietroiu, comuna Buda, este într-un stadiu avansat de uzură și necesită reparații urgente.   La grădinițele din Săgeata și Potîrnichești, apa de ploaie a stricat podelele în timp ce la grădinița din Cîndești dar și la Școala 7 din Buzău ori la școlile din Săgeata ori Ulmeni, iluminatul claselor este deficitar, ceea ce poate afecta serios vederea școlarilor. În școli precum cele din Zilișteanca, Buda ori Poșta Cîlnău, grupurile sanitare sînt lipsite de apă curentă, sînt insuficiente ori sînt comune fete-băieți. Alte probleme sînt legate de lipsa spațiilor de depozitare pentru "Laptele și Cornul" școlarilor. La școlile din Gălbinași, Zărnești ori Vernești, directorii au primit termene de remediere însă puțin probabil ca problemele să fie eliminate pînă la începerea noului an școlar.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU