Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5279 > Educational Nr. 5279 de joi, 25 august 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

De pe insula Eghina la Catedrala Arhiepiscopală


Mii de credincioși la moaștele Sfîntului Ierarh Nectarie

Au înfruntat ploaia și aglomerația doar pentru a ajunge în fața raclei sfinte și a se închina

articol de: Marilena Dinu
Mii de credincioși la moaștele Sfîntului Ierarh Nectarie
 

Cîteva mii de credincioși au stat la cozi lungi, la Catedrala Arhiepiscopală, pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfîntului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de oameni, aduse din Grecia. Catedrala Arhi­episcopală a primit în dar un fragment din moaștele Sfîntului Nectarie, care va rămîne la Buzău, după ce racla va fi dusă înapoi la mănăstirea de pe insula Eghina. Mii de pelerini din Buzău dar și din zonele învecinate au înfruntat ploaia și aglomerația pentru a ajunge să se închine la racla Sfîntului Nectarie. Pelerinajul a continuat pînă miecuri la miezul nopții. Smeriți și cu flori în mînă sau citind din cărțile de rugăciuni. Așa au așteptat la coada care se întindea pe cîțiva metri, în jurul Catedralei Arhiepiscopale din municipiu Buzău, miile de credincioși care au vrut să se atingă moaștele Sfîn­tului Nectarie. Bătrîni, tineri sau copii. Marți după-amiază, moaștele Sfîntului Nectarie au fost depuse într-un baldachin în interiorul ca­tedralei. Oamenii au așteptat în liniște, în ciuda orei tîrzii, dar și a ploii care a început în jurul orei 23,00. În interior, preoții au oficiat slujbe pînă la miezul nopții, cît timp oamenilor le-a fost permis accesul în Catedrală.
Ieri, pelerinajul s-a reluat dimineață. Moaștele au fost scoase în agheasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, în timp ce în interior, înalți prelați români și greci au oficiat slujbe speciale și s-au rugat împreună cu credincioșii. Numărul pelerinilor care au ajuns să atingă racla și să se roage în fața acesteia a ajuns la cîteva mii.

Depuse în catedrală

Racla a rămas în curtea catedralei pînă la miezul nopții. Ulterior, moaștele au fost depuse într-un loc special din interiorul lăcașului de cult, astfel că orice credincios se va putea ruga de acum încolo cerînd ajutorul sfîntului care, în accepțiunea creș­-tină este făcător de minuni, apărătorul celor bolnavi, nevoiași sau aflați într-un moment de cumpănă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU