Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5234 > Educational Nr. 5234 de marti, 21 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Transformări majore


Posibilă revenire la examenul de admitere în liceu

Conducerea Ministerului Educației ia în calcul această variantă pentru a evita situațiile în care elevii intră la licee cu medii de 2 sau 3

articol de: Laurențiu Marinov
Posibilă revenire la examenul de admitere în liceu
 

Absolvenții de gimnaziu ar putea intra la liceu în urma unui examen de admitere, modificarea fiind în vederea conducerii ministerului de resort.           
Ministrul Educației Nați­onale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a afirmat marți că nu exclude varianta introducerii unui examen de admitere la intrarea în liceu, dar nu știe dacă va putea duce la bun sfîrșit un astfel de proiect în mandatul său scurt. "Aș vrea să cred că în viitorul apropiat vor apărea transformări majore în modul în care școlile își vor alege copiii și copiii vor avea înțelegerea asupra posibilităților lor de a alege. (...) Aș lua în calcul (varianta unui examen de admitere la intrarea în liceu - n.r. ), numai că nu știu dacă pot să duc un astfel de lucru la bun sfîrșit în mandatul meu scurt și prefer să spun că ar trebui, dar, din păcate, nu pot să am aceeași abordare cu cea pe care o am acum, pragmatică, referitor la învățămîntul profesional dual", a precizat ministrul, citat de DC News.

Consiliere profesională mai temeinică

În context, mai arată sursa citată, el a subliniat că tinerii care termină clasa a opta ar trebui să beneficieze de o consiliere profesională mai temeinică. "Am fost cu toții nemul­țumiți și sîntem nemulțumiți: la liceu se intră și cu media 2, 3.... Nu se poate. Cred că nu am fost suficient de expliciți. Tinerilor trebuie să li se acorde șanse mai multe și oportunități mai multe. Consilierea profesională, din păcate, este departe de ce ar trebui să fie și aici avem interesul și determinarea să investim foarte mult în consiliere profesională, astfel încît tinerii noștri, la terminarea clasei a opta, să fie mai bine dirijați: pe o cale care ține de liceu - care ne așteptăm să se încheie cu Bacalaureatul și vedem unde sîntem - sau o cale care e legată de valorificarea potențialului în zona profesională, punînd accent pe faptul că mă pot mișca dintr-o parte în alta, astfel încît nu este blocat niciun tînăr în a-și realiza întreg potențialul, inclusiv de a ajunge profesor universitar, dacă la momentul zero a ales să meargă pe cale profesională, dar e puternic, determinat și știe ce vrea", a arătat ministrul. Adrian Curaj a participat ieri la conferința "Învățămîntul profesional dual - drumul de la idei la practică".


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU