Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5228 > Educational Nr. 5228 de luni, 13 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Procedură finalizată


Grupuri de lucru formate pentru elaborarea proiectelor

Cei selectați, între care se află și profesori buzoieni, vor elabora curriculumul pentru disciplinele și domeniile de studiu obligatorii din învățămîntul gimnazial

articol de: Laurențiu Marinov
Grupuri de lucru formate pentru elaborarea proiectelor
 

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a finalizat procedura de selecție a cadrelor didactice care și-au exprimat intenția de a face parte din cele 79 de grupuri de lucru care vor elabora curriculumul pentru disciplinele și domeniile de studiu obligatorii din învățămîntul gimnazial, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.              
Componența nominală a grupurilor de lucru, în care se află și cadre didactice din Buzău, a fost publicată atît pe site-ul ministerului, cît și pe platforma https://mon.edu. ro, prin intermediul căreia au fost depuse aplicațiile. Astfel, în perioada alocată înscrierilor (aprilie - mai) au fost înregistrare 524 de aplicații în sistem. Dintre acestea au fost selectate 320 de aplicații care au îndeplinit criteriile de eligibilitate și competență. 65 de candidaturi depuse și alese aparțin unor cadre didactice din învățămîntul superior. Cele mai multe aplicații au fost depuse la disciplinele Informatică și TIC (43), Limba și literatura română (42), Educație socială (35) și Matematică (34). Pentru  grupurile de lucru care au avut un număr scăzut de candidaturi, au fost făcute propuneri din partea Ministerului Educației, Institutului de Științe ale Educației, Centrului Național de Evaluare și Examinare și Centrului Național de Dezvoltare a Învățămîntului Profesional și Tehnic. Fiecare grup de lucru este compus din 15 persoane. În total, în procesul de elaborare a programelor școlare pentru învățămîntul gimnazial vor participa 808 cadre didactice și experți.

Sprijiniți de specialiști

În perioada imediat următoare vor fi organizate instruiri ale membrilor selectați, axate în principal pe familiarizarea cu formatul de curriculum propus, includerea unor elemente de interdisciplinaritate în programe și focalizarea pe competențele-cheie specificate în profilul absolventului de gimnaziu.
Activitatea grupurilor de lucru va fi sprijinită prin contribuția unor specialiști, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, universităților și asociațiilor nonguvernamentale cu expertiză în domeniu. Astfel, în toate etapele de elaborare a proiectelor, grupurile de lucru vor avea întîlniri și consultări cu experți și practicieni cu experiență în dezvoltarea curriculară pentru a identifica idei și bune practici ce pot fi valorificate. Ultimele faze ale procesului coordonat de Ministerul Educației presupun validarea proiectelor de programe școlare de comisiile naționale de specialitate, respectiv avizarea acestora de Institutul de Științe ale Educației și înaintarea spre aprobare prin ordin de ministru.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU