Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5215 > Educational Nr. 5215 de miercuri, 25 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Dezbateri cu elevi și profesori de Ziua copiilor dispăruți

articol de: Laurențiu Marinov
Dezbateri cu elevi și profesori de Ziua copiilor dispăruți
 

Astăzi, la un centru comercial din municipiul Buzău va fi organizată o dezbatere pentru marcarea Zilei Interna­ționale a Copiilor
Dispăruți. Vor participa polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul de Investigații Criminale. Compar­ti­mentul Urmăriri și ai Serviciului Criminalistic.
Partenerii de discuții vor fi  elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Vocațional Pedagogic ",Spiru Haret" dar și părinți implicați în desfășurarea unor astfel de activități. Polițiștii vor prezenta o scurtă expunere a istoricului zilei de 25 mai-Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți, mecanismele instituționale de intervenție și vor atrage atenția asupra riscurilor la care se expun copiii în momentul în care se sustrag de sub supravegherea adulților. În cadrul discuțiilor vor fi proiectate spoturi tematice, vor fi dezbătute situații de risc în care se pot afla copiii și vor fi adresate recomandări preventive cu scopul formării unor deprinderi de siguranță personală și al reducerii riscului de victimizare a copiilor prin răpiri, rătăciri și fugă de acasă.
Ziua de 25 mai a fost declarată în anul 1983 "Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți". Nu este o zi de sărbătoare, ci o zi în care se face apel la responsabilitate și solidaritate umană, spun polițiștii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU