Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5214 > Educational Nr. 5214 de marti, 24 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Salariile din învățămînt, corecții în etape

articol de: Laurențiu Marinov
Ministerul Muncii a avansat o nouă ofertă privind salariile din învățămînt care propune trei etape de aplicare: corecțiile ar urma să fie implementate începînd cu august 2016, noua grilă de salarizare din august 2017, iar bonusul de performan­ță ar urma să se aplice din ianuarie 2018, potrivit Mediafax. 
Astfel, conform propunerii Ministerului Muncii, în învățămîntul preuniversitar, o învățătoare sau educatoare cu studii liceale, aflată la începutul carierei, pornește de la un salariu de 1.480 de lei și poate avea în primii doi ani de profesat, cel mult 1.843 de lei, corespunzător unui nivel de gradație 5. Cel mai mare salariu de bază din această categorie urmează să-l aibă cadrele didactice cu peste 40 de ani vechine, respectiv 1.990 de lei. Suma poate ajunge la 2.265 dacă gradația este definitivă. Tot în învătămîntul preuniversitar, în cazul unui profesor cu studii superioare de scurtă durată și grad didactic debutant, salariul de pornire propus este de 1.650 de lei, iar la o gradație de nivel 5 el crește la 2.055 de lei. Un profesor debutant, cu studii superioare de lungă durată, începe de la un salariu de bază de 1.749 de lei.
Cel mai mare salariu propus în învățămîntul preuniversitar este de 3.662 de lei. Pentru acesta, trebuie ca profesorul să aibă o vechime de peste 40 de ani în muncă și gradul didactic I.

 

COMENTARII

daniela:
salarii
ar trebuii sa se mareasca salariile la toti bugetarii ,mai ales la cei din primarii, stiti la ce stres sunt supusi in fiecare zi?
daniela:
salariile din invatamant,corectii in etape
salariile trebuie marite la toti bugetarii ,stiti la ce stres sunt supusi cei din administratia locala ? va rog mai ganditi-va si analizati situatia! toti suntem oameni!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU