Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5213 > Educational Nr. 5213 de luni, 23 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Etapă regională


Liceeni din Buzău la Concursul Național „Tinerii dezbat“

S-au calificat apte licee, fiecare fiind reprezentat de un echipaj format din trei elevi și un profesor coordonator

Peste 500 de elevi de liceu din ară au participat, la sfîrșitul săptămînii, în zece centre regionale, la dezbateri în cadrul Concursului Național „Tinerii Dezbat”.
Pentru etapa regională a Concursul Național „Tinerii Dezbat”, ajuns la cea de-a aptea ediție și cunoscut ca „olimpiada dezbaterilor”, competiie inclusă în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în anul școlar 2015-2016, de la nivelul judeului Buzău s-au calificat apte licee, fiecare fiind reprezentat de un echipaj format din trei elevi i un profesor coordonator, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Potrivit aceleiași surse, este vorba despre liceele: Colegiul Naional “B.P. Hadeu” Buzău, Colegiul Economic Buzău, Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Buzău, Liceul Teoretic “N. Iorga” Nehoiu, Colegiul Naional „Al. Vlahu㔠Rm. Sărat i Liceul Teoretic „tefan cel Mare” Rm. Sărat. În urma etapei regionale, echipele de pe primele locuri sînt calificate pentru a participa la finala națională, găzduită anul acesta de municipiul Zalău, în perioada 10 - 12 iunie 2016. Concursul Național „Tinerii Dezbat” este organizat de Ministerul Educației Naionale și Cercetării Științifice alături de partenerii săi - ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Repre­zentanța UNICEF în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României. temele de dezbatere, anunțate de organizatori, au fost: Educaia civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa colară pentru liceu; Ar trebui aplicate măsuri de tolerană zero pentru actele de discriminare din coli;  Drepturile copilului ar trebui să fie obiect de studiu pentru toi elevii;
Formarea gîndirii critice
Informații suplimen­tare: Inițiat în 2010 de Ministerul Educației, Concursul Național „Tinerii Dezbat” - www.tineriidezbat.ro - este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România.
Alcătuit din 3 etape competiționale distincte (județeană, regională și națională) și un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experiență de învățare a argumentării și de formare a gndirii critice. Dezbaterile, în formatele practicate de universități prestigioase din lume, sînt exersate în România, de peste ase ani, în cluburile de dezbateri din școli și, de peste 20 de ani, în cluburile ARDOR. Concursul „Tinerii Dezbat” aduce mișcarea de dezbateri la amploarea pe care o are în majoritatea țărilor democratice cu bune practici în domeniul educațional. Concursul Național „Tinerii Dezbat”, ediția 2016, este sprijinit de Radio România Cultural, HotNews, România Pozitivă, Think Outside The Box, Edu-news.ro și IQool.

 

 

COMENTARII

Fabiola Chiriacescu:
Rezultatele regionalei ”Tinerii Dezbat”
Echipa Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” din Nehoiu a câştigat premiul II la etapa regională a Concursului ”Tinerii Dezbat” de la Galaţi. Echipa este formată din elevii Daniela Ghinescu, Ionuţ Pescaru şi Vlăduţ Barbu şi a fost pregătită de profesorii Bogdan şi Fabiola Chiriacescu.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU