Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5201 > Educational Nr. 5201 de joi, 5 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

După vacanță, pregătiri pentru examene

articol de: Laurențiu Marinov
După vacanță, pregătiri pentru examene
 

Elevii s-au întors ieri la școală, după vacanța de primăvară, potrivit structurii anului școlar 2015-2016, publicată de Ministerul Educației. Ei mai au cursuri între 4 aprilie și 24 iunie, după care intră în vacanța de vară. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care susțin la vară examenele naționale. Aceștia termină mai devreme școala pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 17 iunie, iar cei de clasa a XII-a termină cursurile pe 3 iunie. Tezele din semestrul al II-lea se susțin, de re­gulă, pînă la data de 20 mai.
De asemenea, în lunile mai - iunie, elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține Evaluările Naționale. Astfel, elevii de clasa a II-a susțin evaluarea în perioada 6-10 iunie (scriere și citire în limba română și matema­tică), cei de clasa a IV-a au evaluarea în perioada 30 mai - 2 iunie (română și matema­tică), iar elevii de clasa a VI-a vor avea evaluarea pe 23 și 24 mai (limbă și comunicare; matematică și științe), potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Potrivit metodologiei de organizare a acestor evaluări naționale, rezultatele nu se afișează și nu se trec în catalog.
În schimb, profesorii trebuie să construiască planuri individualizate de învățare pe baza cărora elevii să poată recupera materia. Rezultatele de la teste, precum și planurile individuale sînt comunicate elevilor și părinților individual, în condiții de confidențialitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU