Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5201 > Educational Nr. 5201 de joi, 5 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Mai durează cîteva zile


Analizele de laborator întîrzie mutarea maternității în noul sediu

Noua maternitate, ridicată pe strada Victoriei, a fost predată Spitalului Județean în urmă cu două săptămîni

articol de: Laurențiu Marinov
Analizele de laborator întîrzie mutarea maternității în noul sediu
 

Deschiderea noii maternități din municipiul Buzău este o chestiune de zile. Imediat ce vor fi gata toate ana­­-lizele de laborator, care să arate dacă actul medical se poate desfășura fără riscuri pentru paciente, medicii și asistentele din vechea unitate se vor muta în locația de pe strada Victoriei.           
Primele analize de laborator sînt  conforme, ceea ce înseamnă că  a început numărătoarea inversă pînă la deschiderea noului spital. Noua maternitate din municipiul Buzău, ridicată pe strada Victoriei, a fost predată Spitalului Județean în urmă cu două săptămîni. Unitatea a fost dotată cu aparatura necesară și este gata să găzduiască viitoarele mămici, dar chiar și așa, medicii și asistentele nu s-au mutat pînă acum în noul așezămînt. Motivul: se așteaptă rezultatele analize­lor de laborator, care să arate dacă actul medical se poate desfășura fără riscuri. Primele rezultate au început deja să apară, iar concluziile sînt  favorabile. „În momentul în care se termină probele bacteri­ologice... primele rezultate sînt bune. Probabil în cîteva zile medicii și pacientele se vor muta în maternitatea nouă. Nu pot să vă dau un termen 3 zile, 10 zile, în funție de testele de laborator”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău. 

Expertiză pentru maternitatea veche

Imediat după ce unitatea de pe strada Victoriei va deveni funcțională, autoritățile județene, împreună cu medicii, vor stabili ce se va întîmpla cu vechea maternitate. În primul rînd, va fi nevoie de o expertiză care să arate clar dacă așezămîntul respectiv mai poate fi reabilitat. 
În cazul în care specialiștii vor demonstra că maternitatea este sigură din punct de vedere structural, autoritățile vor urma să hotărască destinația clădirii. Dacă se va demonstra că spațiul este nesigur, vechea maternitate din Buzău va fi demolată. "Vom cere avizul ministerului Sănătații, DSP, Mediu. Zona va fi ecologizată și probabil se va face tot un act medical, de pildă boli paliative, așa am înțeles că vor medicii", a mai declarat șeful C.J. Maternitatea de pe Bulevardul Gării din Buzău funcți­onează de peste 40 de ani. Inițial, aici ar fi trebuit să fie amenajată o închisoare, însă ulterior planurile s-au schimbat iar clădirea a fost transformată în așezămînt medical. Numai că de-a lungul timpului nu s-au făcut reabilitări iar clădirea a ajuns într-un stadiu avansat de degradare. La fel și mobilierul, aparatura medicală și instalațiile sanitare. Motiv pentru care, în ultimii ani, multe dintre buzoience au ocolit maternitatea din oraș, alegînd să plece la clinici din alte orașe, acolo unde au simțit că sînt  mai în siguranță.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU