Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5193 > Educational Nr. 5193 de joi, 21 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Pentru înfrumusețarea orașului


Campania "Cred în Buzău" a ajuns la Liceul pentru Deficienți de Vedere

Voluntarii, împreună cu elevi de la Școala "George Emil Palade", au curățat spațiile verzi din curtea liceului

articol de: Alexandra Dinu
Campania "Cred în Buzău" a ajuns la Liceul pentru Deficienți de Vedere
 

Campania "Cred în Buzău" demarată de cîțiva tineri vo­luntari buzoieni, înce­pe să aibă din ce în ce mai mult succes.          
Motivați că proiectul lor de înfrumusețare a orașului devine tot mai popular în rîndul cetățenilor, voluntarii au ajuns ieri la o nouă destinație, și anume Liceul Special pentru deficienți de vedere. Înarmați cu ustensilele necesare au trecut la treabă, curățînd spațiile verzi din curtea liceului. Fiind săptămîna "Școala Altfel", în care școlarii au parte de activități extrașcolare, elevii unei clase de la Școala "George Emil Palade" au răspuns și ei "prezent" și s-au alăturat echipei "Cred în Buzău". "Avem niște prieteni noi. Sînt copiii de la Școala „Emil Palade", clasa a III-a. A fost o surpriză. Nu știam că vor fi aici. Se pare că și ei vor să înceapă săptămîna altfel din "Școala altfel" alături de noi", a spus Ionela Dobrică, voluntar în cadrul proiectului.

Solicitați de o profesoară

Solicitarea tinerilor voluntari a venit de la un profesor al liceului care a aflat de campania de înfrumusețare a spațiilor verzi din ora­șul Buzău, de pe o rețea de socializare unde voluntarii postea­ză fotografii. 
"Pe Internet am întîlnit această pagină, în Buzău și sub deviza aceasta ne-am adunat și noi aici, să încercăm să îngrijim cît mai bine spațiile verzi din jurul școlii noastre. Avem în jur de 7.000 de metri pătrați de spații verzi, iar personalul nostru nu poate avea grijă așa cum ne dorim noi, de acest spațiu. Cu ajutorul copiilor, cu ajutorul grupului de voluntari, încercăm să facem cît mai frumos, iar elevii nevăzători se vor bucura de mirosul florilor pe care noi le vom planta", declară Simona Datcu, profesor psiho-pedagog la Liceul Special pentru deficienți de vedere din municipiul Buzău. Elevii școlii "G. Emil Palade" au fost încîntați de activitatea la care au participat și s-au declarat pregătiți ca pe viitor să renunțe la timpul lor liber pentru a lua parte la astfel de activități. Campania "Cred în Buzău" va continua și cu alte locații iar tinerii voluntari, așteaptă ca buzoienii să le ceară ajutorul și împreună să înfrumusețeze orașul Buzău.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU