Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5179 > Educational Nr. 5179 de vineri, 1 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Locuri suplimentate


A început a doua etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare

În prima fază, din cele peste 4100 de locuri s-au ocupat aproximativ 3 400

articol de: Simona Potîrniche
A început a doua etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare
 

Unitățile din topul celor mai bune școli din Buzău au epuizat sau sînt foarte aproape de a epuiza locurile la clasa pregătitoare. S-a încheiat prima etapă de înscrieri, iar cînd au tars linie, oficialii din învățămîntul buzoian au constatat că 80% din unitățile de învățămînt și-au completat deja clasele pentru anul  colar viitor. Săptămîna aceasta  s-a dat startul celei de-a doua etape de înscrieri la clasa pregătitoare. Părin ii care nu au reu it să ajungă la  coli ori cei ale căror dosare au fost respinse, din diverse motive, au timp pînă pe 8 aprilie îi înscrie pe micuți la  coală. Pu ine locuri mai sînt însă disponibile în jude ele Buzău, asta pentru că majoritatea s-au ocupat încă din prima etapă. Din peste 4100 de locuri s-au ocupat aproximativ 3.400. Cele mai multe cereri au fost la școlile cu prestigiu, cum ar fi Școala nr.1 sau Școala nr. 11. Aici directorii unităților au cerut Inspectoratului Școlar, su­plimentarea claselor astfel încît pentru cea de-a doua etapă mai sînt libere 742 de locuri.
"Într-o primă etapă au fost admiși 3424 de copii în clasele pregătitoare. Inspectoratul Școlar Județean a centralizat aceste date, astfel încît a suplimentat nu­mărul de locuri și clase acolo unde era nevoie: la Școala gimnazială Mircea Bădulescu Buzău, Școala nr.7 Buzău, la Școala nr.11-cu două clase, la celelalte cu cîte una, s-a suplimentat și numărul de locuri acolo unde au fost cerințele mai mari decît s-a previzionat, astfel încît, pentru etapa a doua, avem vacante 742 de locuri", a declarat Daniela Palcău, inspector școlar general adjunct al IȘJ Buzău.

Clase step-by-step

Din toamnă vor fun­cționa și 4 clase step by step, 3 în municipiul Buzău, la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", la școala numărul 15 și la școala numărul 11 și una în municipiul Rîmnicu Sărat la Școala nu­mărul 5. Toate aceste clase au fost deja ocupate integral în prima etapă, cu o singură excepție, școala Vasile Cris­toforeanu din Rîmnicu Sărat unde mai sînt libere 10 locuri. Ieri s-a dat startul celei de-a doua etape de înscriere, iar cererile pot fi depuse doar în unitățile de învățămînt care mai au locuri libere. Reprezentanții Inspectoratelor Școlare dau asigurări că nimeni nu va rămîne pe dinafară, iar din toamnă to i copiii vor merge la  coală. 30 martie-8 aprilie este perioada în care se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul uni­tății de învățămînt aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățămînt în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
În perioada 11 -15 aprilie se va face procesarea, la nivelul unităților de învățămînt, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicînd procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.Pe 15 aprilie se vor afișa, în unitățile de învățămînt, listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
În perioada 19-22 aprilie se vor centraliza și soluționa, de către inspectoratul școlar, cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățămînt. În urma primei etape de înscriere la clasa pregătitoare (29 februarie - 18 martie), din totalul celor 168.220 de cereri depuse, la nivel național, au fost admise 166.698 (99,1%), potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU