Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5162 > Educational Nr. 5162 de miercuri, 9 martie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 27

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Notele nu se trec în catalog


Simularea Bacalaureatului, la final

Ieri a fost programată proba obligatorie a profilului, iar astăzi proba la alegere

articol de: Laurențiu Marinov
Simularea Bacalaureatului, la final
 

Elevii claselor a XI și a XII-a, au susținut ieri proba obligatorie a profilului și specializării, Matematică sau Istorie, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat. As­tăzi, numai elevii clasei a XII-a vor sus­- ține proba la alegere a profilului și specia­lizării, care se poate susține la una din cele 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Econo­mie, Logică și Filo­sofie. Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Familiarizați cu rigorile examenului

Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor sus ine la finalul învă ămîntului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum  și optimizarea pregătirii. "Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele  colare vor lua măsuri de monitorizare  și control, dar  și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizează MENC .

Teme prevăzute în programa de examen

Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de Bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și speci­alizare, au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe site-ul ministerului, încă din luna noiembrie a anului trecut. "Subiectele sînt proiectate astfel încît tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse pînă la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea  și obiectivitatea evaluării  și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățămînt liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)", mai afirmă reprezentanții Ministerului Educației.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU