Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5126 > Educational Nr. 5126 de marti, 19 ianuarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 25

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Prin ordin de la Minister


S-a stabilit calendarul simulărilor

Elevii din ultimul an de gimnaziu și liceenii din clasele a XI-a și a XII-a se vor acomoda cu rigorile examenelor

articol de: Laurențiu Marinov
S-a stabilit calendarul simulărilor
 

Elevii de clasa a VIII-a încep simularile examenelor de Evaluare Națională pe 22 februarie, cu testarea la Limba și literatura română, iar liceenii, în ziua de 7 martie cu așeeași probă. Ministerul Educației a publicat calendarul si­mulării evaluării naționale pen­­tru elevii care a­cum sînt în clasa a VIII-a.      
Acesta este al treilea an în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național, cu subiecte unice, potrivit hotnews.ro. În acest sens, Ministerul Educației a publicat Ordinul nr. 3069/ 14.01.2016 privind organizarea și desfășurarea si­mulării Evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2015-2016. Rezultatele pe care le vor obține elevii la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare, stabilește Ministerul Educației. Calendarul de simulare a Evaluării Naționale 2016, este: 22 februarie 2016   Simulare - Limba și literatura română - proba scrisă; 23 februarie 2016   Simulare - Matematică - proba scrisă; 24 februarie 2016   Simulare - Limba și literatura maternă - proba scrisă; 4 martie 2016- Afișarea rezultatelor.

Liceenii încep în martie

Calendarul simu­lării examenelor de bacalaureat începe în data 7 martie 2016, cînd elevii de clasele a XI-a si a XII-a vor susține simulare la Limba și literatura română.
Testarea liceeniilor va continua pînă pe 10 martie, pentru a-i obișnui pe aceștia cu atmosfera și rigorile unui examen și cu scopul de a-i determina să se pregateăscă mai bine pentru Bacalaureat. Liceenii vor susține la nivel național simulări ale examenelor de bacalaureat, ceea ce înseamnă că testările vor avea loc la aceeași dată în toate liceele din țară, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educației. Calendarul simulării Bacalaureat 2016: 7 martie 2016   Simulare - Limba și literatura română - proba scrisă; 8 martie 2016   Simulare - Limba și literatura maternă - proba scris; 9 martie 2016   Simulare - Proba obligatorie a profilului - proba scrisă; 10 martie 2016 Simulare - Proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisă; 18 martie 2016-Afișarea rezultatelor. Ministerul a stabilit că rezultatele de la aceste simulări, ca și în cazul celor pentru Evaluarea națională, vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și sedințe cu părinții. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU