Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5100 > Educational Nr. 5100 de miercuri, 9 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 23

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Organizat de RER Buzău


(P) Concursul de colectare selectivă desfășurat în școli s-a încheiat

În cadrul întrecerii "Sacul galben în casa mea!" au fost acordate 10 table magnetice și 5 multifuncționale, dar și diplome care să certifice implicarea cadrelor didactice și a elevilor în aplicarea colectării selective

articol de: Laurențiu Marinov
(P) Concursul de colectare selectivă desfășurat în școli s-a încheiat
 

După aproape două luni de la demararea concursului "Sacul galben în casa mea!" de către operatorul de salubritate în cîteva școli din orașul Buzău, acum cei mai harnici elevi așteaptă să fie premiați pentru implicarea și promovarea colectării selective mai departe de spațiul școlii. În proiectul educațional inițiat de RER Buzău au fost implicate de la începutul anului școlar 5 școli și un număr aproximativ de 3.000 de elevi alături de învățători și diriginți care, au coordonat clasele pentru atingerea obiectivului proiectului: cantități de reciclabile colectate cît mai mari dar și asigurarea unui grad de diseminare ridicat a informațiilor companiei în mediul extern școlii: familie, prieteni , vecini. Școlile participante pînă acum la concurs au fost: Școala Gimnazială "Ion Creangă", Școala Gimnazială "Sf. Apostol Andrei", Școala Gimnazială "Episcop Dionisie Romano", Școala Gimnazială "Gen. Grigore Baștan", Școala Gimnazială Gălbinași. Acestea vor fi urmate cu siguranță și de alte școli la care, reprezentanții firmei de salubritate asigură că vor ajunge. Implicarea RER Buzău în promovarea educației ecologice în școli va continua în fiecare an, iar asta pentru că firma și-a asumat un element important în managementul său- acela de responsabilitate socială. Ca și în anul școlar trecut, elevii implicați în proiect au primit saci și materiale informative care să îi ajute la învățarea noțiunilor de bază despre colectarea selectivă, despre beneficiile și efectele ei. Materialele informative i-au ajutat pe elevi să aplice noțiunile de colectare selectivă, iar pe profesori să îi îndrume pe mai departe în adoptarea pe termen lung a unei conduite corecte față de mediul înconjurător.

Premii pentru cei mai harnici

RER Buzău a pus la dispoziție premii pentru fiecare școală participantă, și în funcție de cantitățile strînse de fiecare clasă au fost acordate trei premii pentru locul 1, locul 2 si locul 3. Astfel, fiecare școală a primit cîte 2 table magnetice și o multifuncțională, premii ce sînt acordate primelor trei - cele mai harnice clase, care au strîns cele mai mari cantități de reciclabile. În total,  în cadrul concursului "Sacul galben în casa mea!" organizat în școli au fost acordate 10 table magnetice și 5 multifuncționale, dar și diplome care să certifice implicarea cadrelor didactice și a elevilor în aplicarea colectării selective.

Locul I – 550 kg 
(deșeuri reciclabile: pet-uri,
hîrtie, carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) =
Tablă magnetică
Locul II – 450 kg
(deșeuri reciclabile: pet-uri,
hîrtie,carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) =
Tablă magnetică
Locul III – 350 kg 
(deșeuri reciclabile: pet-uri,
hîrtie,carton, doze de aluminiu, ambalaje tetra-pak) =
Imprimantă
"Prin acest concurs, am încercat să îmbinăm două elemente foarte importante din viața fiecăruia dintre noi: teoria și practica. Am dorit ca prin joacă să îi învățăm pe copii cum să aibă un comportament ecologic responsabil și corect, cum să privească mediul în ansamblul său, să privească în perspectivă și să înțeleagă că jocul are reguli care trebuie respectate. De asemenea, am ținut cont și de factorul moțivational și am îmbrăcat totul sub forma unui concurs care, prin premiile puse la dispoziție, să îi mobilizeze să își dorească să fie cei mai buni din școală. La final de concurs, ne declarăm foarte mulțumiți, în primul rînd de receptivitatea acestora, de implicare și seriozitatea cu care au tratat proiectul nostru, toate acestea fiind reflectate de cantitățile strînse de fiecare școală în parte", a declarat Denisa Nicu, Specialist în Relații Publice, S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU