Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5087 > Educational Nr. 5087 de miercuri, 18 noiembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Schimb de experiență


Echipă de proiect de la Colegiul Economic, vizită în Belgia

Dezvoltarea turismului și agroturismului a fost una din temele întîlnirii

articol de: Laurențiu Marinov
Echipă de proiect de la Colegiul Economic, vizită în Belgia
 

Echipa de la Co­legiul Economic Bu­zău, implicată în proiectul interna­țional "IBRAVE - Îmbu­nătățirea bran­dingului zonelor rurale prin învățămîntul professional", s-a aflat săptămîna trecută în Belgia.  Proiectul implementat în România de Colegiul Economic Buzău, a ajuns la cea de-a treia întîlnire. De data aceasta, cei opt parteneri au lucrat împreună la  Roeselare-Belgia, în intervalul 11-14 noiembrie. Printre subiectele  regăsite pe ordinea de zi s-au numărat: prezentarea de exemple de bună practică în ceea ce privește construirea unei identități pentru o localitate și promovarea acesteia, recomandările și propunerile privind dezvoltarea turismului și agroturismului, trasarea principalelor activități ce pot fi puse în practică în perioada imediat următoare, prezentarea unor modalități de lucru ce pot fi utilizate în promovarea zonelor, prezentarea rezultatelor obținute în urma aplicării chestionarelor de evaluare a întîlnirii anterioare.

Vizite la primării

Întîlnirile de lucru au presupus vizitarea mai multor primării ca exemple de bună practică. "Am vizitat clădirea parcă venită din filme science fiction a orașului Ostcamp, am discutat cu consilierul economic al primăriei din Tielt care ne-a împărtășit metodele aplicate pentru a impulsiona sectorul comerț, am aflat cum putem reutiliza vechi spații industriale în orașul Izegem. Peste tot, primari sau directori administrativi, consilieri economici ne-au întîmpinat cu căldură și ne-au împărtășit din experiența lor. Experiență ce poate fi preluată și de către primăriile localităților din județul Buzău, acele localități cu potențial turistic inestimabil dar atît de puțin exploatat și promovat. Pe lîngă vizitele dedicate primăriilor am descoperit și cum poate fi utilizată o rezervație natural pentru educația copiilor la Bulskampveld" au relatat participanții de la Colegiul Economic.

Branduri de zonă

Toate informațiile obți­nute din acest proiect vor fi diseminate atît la nivelul Colegiului Economic Buzau, cît și la nivelul județului, spun membrii echipei de pro­iect. În ceea ce privește școala, acestea vor fi puse în valoare prin activitățile demarate de elevi și profesori care presupun promovarea unor zone turistice din județul nostru. Se urmărește realizarea unor branduri de zonă, a unei reviste, a unor materiale promoționale, fotografii, expoziții, excursii tematice, realizarea unui ghid de promovare a comunităților locale și a micilor întreprinzători în turism și un curriculum destinat politicii de branding pentru micii întreprinzători. Proiectul "IBRAVE" este finanțat în cadrul Programului Erasmus + al Comisiei Europene, pe perioada 2014-2016. Profesorii care au reprezentat Colegiul Economic Buzău în Danemarca sînt Cătălina Poștovei și Adina Enuș.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU