Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5086 > Educational Nr. 5086 de marti, 17 noiembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Împreună cu profesorii


Olimpici buzoieni premiați de Guvern

articol de: Laurențiu Marinov
Olimpici buzoieni premiați de Guvern
 

Elevii cu performan­țe la olimpiadele și concursurile internaționale au fost premiați ieri  în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria.
Printre ei se numără și patru copii din Buzău, care la concursurile  școlare de anul acesta au primit premii importante. Cei patru elevi sînt: Sorina Gabriela Banu, elevă în clasa a X-a care a obținut mențiune la Olimpiada Internațională de Lectură sub îndrumarea profesoarei Iulia Lazăr, Alex Constantin Drezaliu, elev în clasa a VIII-a la  Școala Gimnazială din Calvini care a obținut locul II la Olimpiada internațională de limbă  și creație literară rromani, îndrumat de profesoara Lăcrărmioara Marin  și de Rosalinda Ana Maria Lupu  și Mihaela Stoica, ambele eleve în clasa a VII-a la  Școala Gimnazială "M. Kogalniceanu" din Buzău, care au obținut mențiuni la aceeași Olimpiadă internațională de limbă  și creație literară rromani, sub îndrumarea de profesoarei Georgiana Koniaeva. "Anul acesta, pînă la data la care are loc această festivitate, 225 de elevi români au obținut nu mai puțin de 267 de medalii, dintre care 51 sînt de aur sau reprezintă premiul întîi la nivel mondial. (...) Vorbim de competiții la care participă cei mai buni dintre cei buni  și România a fost mereu pe podium, ceea ce reprezintă o performanță ieșită din comun a sistemului de educație din România. (...) Mi-a  dori foarte mult ca România să se laude cu asemenea performanțe în cît mai multe domenii de activitate", a spus prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu. El a apreciat  și activitatea celor peste 250 de profesori prezenți la eveniment.

Peste 12.000 de lei cel mai mare premiu

Cuantumurile premiilor pen­tru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale sînt de 12.545 de lei pentru medalie de aur  și premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 de lei pentru premiul I/ medalie de aur, 8.330 de lei pentru premiul al II-lea/ medalie de argint, 5.950 de lei pentru premiul al III-lea/ medalie de bronz  și 4.065 de lei pentru mențiune sau diplome echivalente. În cazul elevilor care s-au impus în competițiile regionale - precum olimpiade balcanice de seniori  și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Yakutia, Olim­piada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie D. I. Mendeleev-se acordă 4.440 de lei pentru premiul I/ medalie de aur, 3.785 de lei pentru premiul al II-lea/ medalie de argint, 2.945 de lei pentru premiul al III-lea/ medalie de bronz  și 2.550 lei pentru mențiune sau diplome echivalente.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU