Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5074 > Educational Nr. 5074 de vineri, 30 octombrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Sistemul de învățămînt, scena unui nou conflict


Scandal la Colegiul Eminescu

O profesoară de fizică e acuzată de părinți că le hărțuiește elevii. Inspectoratul Școlar a deschis o anchetă

articol de: Florin Zafiu
Scandal la Colegiul Eminescu
 

O profesoară de fizi­că este în centrul unui scandal care ține de cîteva săptămîni. Conflictul o vizează pe profesoara Cristiana Stoica, de la Colegiul "Eminescu", fost inspector școlar de fizică mai mulți ani, care este acuzată de mai mulți părinți și elevi că încalcă în mod frecvent regulamentul școlar și deontologia profesorului în raport cu proprii elevi. În mod concret, Cristianei Stoica i se impută modul în care se poartă cu unii elevi pe care-i jignește sistematic, iar modul în care predă este total neprofesionist. Scandalul a ajuns și la Inspectoratul Școlar Județean care a început să ia primele măsuri.

Cine a rupt tăcerea

Cel care a făcut primul pas pentru rezolvarea cazului este tatăl unui elev din clasa a X-a. Cetățeanul A.P. a înaintat o plîngere pe adresa IȘJ în care arată că fiica sa IAP este pur și simplu hărțuită la fiecare oră de către profesoara de fizică, Cristiana Stoica după ce tatăl fetei a luat atitudine împotriva șuvoiului de note de 3-4 pe care Stoica le acordă elevilor din clasa a X-a în totală neconcordanță cu nivelul de pregătire real al copiilor. Conflictul a escaladat în scandal implicîndu-se și alți părinți care susțin că profesoara le numește copiii cu expresii precum "proști" sau "nesimțiți". Principalii vizați au fost elevii ai căror părinți au protestat împotriva hărțuielilor la care sînt supuși copiii. În plus, există suspiciunea pe care o au unii dintre părinți, care susțin că Cristiana Stoica pune presiune asupra copiilor pentru a se merge la meditații private. Pe acest fond, la un moment dat, Cristiana Stoica, afirmă părinții, le-a cerut unor copii să se transfere la un alt liceu dacă vor să promoveze anul.

Ce spune Inspectoratul Școlar

Actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean confirmă situația tensionată de la clasele la care predă fizica profesoara Cristiana Stoica. Inspectorul general școlar Geta Burducea a declarat pentru reporterii Șansa Buzoiană că a primit la I.Ș.J. o plîngere din partea unui părinte, iar după primele cercetări s-a constatat faptul că, într-adevăr, există un conflict acut în centrul căruia se află Cristiana Stoica. Prin urmare se vor face cercetări specifice, așa cum prevăd normele din sistemul de învă­ță­mînt. În urma anchetelor se vor lua măsuri în consecință.

 

COMENTARII

Repetentul':
Fizica
Sunt sigur ca notele respective sunt acordate pe merit. La bac...ghinion. N au picat pe subiect.
Anonim:
MINCIUNI
MINCIUNI , NUMAI MINCIUNI . CUM VA PUTETI PERMITE SA JIGNITI IN ASEMENEA HAL UN PROFESOR CU VECHIMEA DUMNEAEI? RUSINE
Daniel ticlea:
Cristiana stoica
Mi a fost diriginta si este o profesoara severa dar cu calitati morale si profesionale rare in invatamantul de azi ; personal cred ca s ar regasi mult mai bine la hasdeu ; liceul eminescu este in cadere libera , rezultatele sunt in scadere la toti markerii
Anonim:
Este adevarat!
Numai daca ii esti elev te poti afirma asupra acestor lucruri. Sustin articolul !!!
Un fost elev:
Cristiana Stoica
Daca acei elevi au primit note de 3 si 4 din partea acestei profesoare sunt convins ca sunt meritate. D-na Stoica mi-a fost si profesoara si diriginte si stiu foarte bine ca este de o corectitudine si profesionalism cum rar se intalneste. Documentati-va mult mai bine inainte sa aruncati cu cuvinte dure in articolelele voastre.
UN PARINT CORET:
educarea odraslelor
ASTAZI PROFESORUL CORECT,EXIGENT CU EL SI CU CEI PE CARE II FORMEAZA,ESTE PUS LA ZID DE D-L GOE CARE VREA NOTE MARI PE LENE,TIGARI,OBRAZNICIE,etc iar cand ajunge in fata unui examen exigent si corect SI IL PICA DA VINA PE PROFESOR ASTFEL DE PARINTI AU CONTRIBUIT CONSTIENT S-AU NU LA INCURAJAREA COMPORTAMENTULUI PE CARE IL AU ACESTE ODRASLE IN SCOALA SI IN AFARA SCOLI.DOAMNA FOST INSPECTOR STIE CE INSEAMNA INVATAMANT DE CALITATE SI TOCMAI ASTA NU CONVINE PARINTILOR SI ELEVILOR RECICLATI DE DEMOCRATIA ORIGINALA CARE S-A INCETATENIT SI CU VOIA UNOR ASFELI DE PARINTI IN SCOALA ROMANEASCA
Simo:
un pont
Este clar ca a deranjat spoiala de la colegiul Eminescu care pierde teren in fiecare an. Doamna Stoica a fost teritoriala la noi pana sa fie demisa de la Inspectorat si este o persoana deosebita.Dar nu accepta compromisul...Iar presa o acuza de hartuire si stirneste un nou scandal in invatamantul buzoian. De ce nu face public si scandalul de la scoala din Berca unde doi profesori sunt anchetati de politie, iar directorul ii acopera ca sa-si pastreze scaunul! Aici e o paine de mancat pentru presa...
Elena State :
Cristiana Stoica
Pe doamna profesoara Cristiana o cunosc pt ca mi-a fost si profesoara si diriginta , niciodata nu am intalnit o persoana atat de deosebita in plan personal si profesional .

Tot ceea ce se spune la adresa doamnei este fals.
Anonim:
comentariu
Iată cum asupra profesorilor corecți și exigenți se aruncă cu noroi pentru ca beizadelele

să fie lăsate să treaca clasa ca gâsca prin apă.Revoltător!

Iata cum s-a distrus învățământul!A fi corect astăzi în învățămân tînseamnă să-ți bați singur cuie în talpă.Ridicol!D-na Stoica un om deosebit,profesionist exigent, care îsi respectă statutul probabil a deranjat.Presa în căutare de senzațional face din țânțar armăsar pentru a-și vinde ziarele.Ce hărțuire?Rușine celor care scriu și publică astfel de articole!Dacă nu accepți compromisul ești înlăturat din sistem.Trăiască presa de scandal de la BUZĂU!
Viespea buzoiana:
"Genii" repetente sau profesori exigenti?Ce vrem cu adevarat?
Poate ca doamna profesoara este foarte exigenta (ceea ce in treacat fie spus este un lucru foarte bun),dar de aici pana la acuzatii de hartuire si pana la proteste ale unor parinti este cale lunga.Sunt convins ca le este foarte greu si celor mai echilibrati si intelegatori profesori atunci cand se afla in fata unor "elevi" cu adevarat prosti si nesimtiti,indolenti,needucati.Tare as vrea sa particip si eu la orele doamnei profesor si sa vad cat sunt de pregatiti "geniile" care se simt atat de ofensate si jignite.Cred ca profesorii care isi fac cu toata silinta si exigenta meseria,trebuiesc apreciati.Si atunci,fiti siguri ca nu o sa avem noi promotii de repetenti la bac,nu o sa mai avem atatia "studenti" pe la "facultatile" unde totul sa rezuma la a achita taxele de scolarizare .Daca doamna profesoara a gresit ,o sa isi primeasca "recompensa",dar un lucru ar trebui sa ne fie clar tuturor:am fost cu totii elevi si ne dam seama ce inseamna scoala ;avem copii care au fost sau sunt elevi si avem niste asteptari de la ei ce vor putea fi implinite numai daca nu vor trece "ca gasca prin apa" iar dascali vor face ceea ce trebuie.Chiar si cu pretul unor "jigniri" ,de multe ori meritate .
Manuela Vint:
Cristiana Stoica
Nu pot sa cred unde s-a ajuns in invatamantul din Buzau. Cristiana Stoica mi-a fost profesoara si diriginta si stiu ca este de un profesionalism care poate deranja. Dar sa contesti calitatea profesionala si morala a unui asemenea profesor este deja prea mult. Domnule Florin Zafiu, ceea ce ati scris nu se poate numi articol, ci improscare cu noroi.
Laura Carstian:
Cristiana Stoica
Nu cred absolut nimic din ce se scrie si sunt sigura ca nici o persoana dintre cei ce o cunosc pe Cristiana nu ar putea sa creada astfel de aberatii.Este o persoana deosebita cum putine mai sunt astazi!
ala:
care e data articolului?
din ce data e acest articol?! Ca daca data lipseste, nu e nici o SANSA sa se vada cand a aparut el...
ala2:
data articol
Data articolului este vizibila in coltul dreata-sus al paginii( Nr. 5074 de vineri, 30 octombrie 2015)! Poate te intereseaza data comentariului, care este o problema!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU