Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5041 > Educational Nr. 5041 de marti, 15 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

S-au înțeles


Sindicatele, de acord cu structura anului școlar

Decizia de prelungire a vacanței de iarnă a fost luată după consultarea Consiliului Elevilor

articol de: Laurențiu Marinov
Sindicatele, de acord cu structura anului școlar
 

Prelungirea cu o săptămînă a vacanței de iarnă și amînarea cu o săptămînă a încheierii cursurilor din anul școlar 2015-2016 este o măsură benefică atît pentru elevi, cît și pentru cadrele didactice, susțin reprezentanții Federației Sindica­- telor Libere din Învăță­mînt. Potrivit reprezentanților FSLI, măsura luată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice de a schimba structura anului școlar este una justă, chiar dacă a fost luată cu întîrziere. "Modificarea structurii anului școlar 2015-2016, făcută, ce-i drept, după ce a fost stabilită o altă variantă, în sensul de a se mări cu o săptămînă vacanța de iarnă și de a se amîna tot cu o săptămînă încheierea cursurilor, este una benefică, atît pentru elevi, cît și pentru cadrele didactice", a spus președintele FSLI, Simion Hancescu, citat într-un comunicat de presă transmis duminică de federația sindicală. Federația Sindicatelor Libere din Învățămînt a susținut prelungirea cu o săptămînă a vacanței de iarnă, avînd în vedere că în prima săptămîna după Anul Nou, prezența la cursuri a fost scăzută în foarte multe unități de învățămînt, deoarece în această perioadă mai sînt două sărbători foarte importante și cu tradiție. Și Consiliul Național al Elevilor a susținut vacanța de iarnă de trei săptămîni, avînd în vedere că pînă acum cursurile erau reluate imediat după sărbătorile de iarnă, cînd nu-și demonstrau randamentul și consideră că data de la care să înceapă vacanța de vară trebuie să rămînă în discuție.

Ordin modificat în ultimul moment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus duminică, în videoconferința cu șefii inspectoratelor școlare, că modificările din structura anului școlar 2015-2016 au fost discutate cu sindicatele din învățămîntul preuniversitar, fiind agreate și susținute și de Consiliul Național al Elevilor.
Cîmpeanu a precizat că stabilirea zilei de 11 ianuarie 2016 ca dată de reluare a cursurilor primului semestru, după încheierea vacanței de iarnă, vizează exclusiv interesul direct al tuturor actorilor din sistem, respectiv elevi, profesori și părinți. Structura anului școlar 2015-2016, stabilită în luna iulie printr-un ordin de ministru, a fost modificată pe 31 august, printr-un nou ordin, publicat joi în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, elevii vor avea vacanța de iarnă între 19 decembrie și 10 ianuarie, și nu pînă la 3 ianuarie, cum prevedea structura aprobată anterior.
O altă diferență este aceea că vacanța de vară nu se mai termină pe 4 septembrie 2016, pentru ca anul școlar 2016-2017 să înceapă cu o săptămînă mai devreme, ci pe 11 septembrie.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU