Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4994 > Educational Nr. 4994 de vineri, 10 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Examen


Peste 9.000 de dascăli înscriși la Definitivat

articol de: (M.D.)

La proba scrisă a exame­nului de Definitivat din acest an au fost admiși să participe la testare 9385 candidați din cei 10.297 din candidații înscriși la începutul anului școlar.  Aceștia au întru­nit cele trei condiții prevăzute de metodologie res­pectiv efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine" și minimum media 8 la cele două inspecții speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Cei mai mulți candidați sunt cadre didactice în învățământul preșcolar (1.801 candidați) și primar (1.433 de candidați).

 
­Subiectele probei


În sesiunea 2015, exa­­m­e­­nul național pentru definitivare în învățământ se  orga­nizează la 127 de discipline. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, me­todica predării, pedago­gie și elemente de psihologia educației. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. În județele Argeș, Constanța, Dâmbovița și Suceava, dar și în municipiul București, durata probei scrise se va prelungi cu maximum 2 ore pentru 5 candidați cu nevoi speciale. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul do­bân­desc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen.


­Marți se afișează rezultatele

Rezultatele vor fi afișate pe 14 iulie urmînd ca în perioada 14-17 iulie să se înre­gistreze și soluționeze con­stestațiile. În 6 centre de evaluare/contestații se vor evalua lucrările tuturor candidaților care au optat pentru o anumită disciplină de examen sunt evaluate în același centru.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU