Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4994 > Educational Nr. 4994 de joi, 9 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

La examenul de Definitivat


Profesor prins în timp ce copia cu un ceas inteligent

Alți 21 de candidați au ales să nu se mai prezinte la examen

articol de: Mirela Dumitru

Liceul de Arte "Margareta Sterian" a găzduit ieri proba scrisă a exame­nului de Definitivat. Pro­ba scrisă a fost marcată de absența a 21 de cadre didactice și o tentativă de fraudă a unui profesor care a încercat să copieze cu ceasul. Rezultatele inițiale vor fi afișate marți, 14 iulie, în timp ce rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate în 18 iulie. 

Prins în timp ce copia


Examenul nu a fost însă lipsit de incidente. Știind că nu s-a pregătit prea bine pentru Definitivat, un profesor buzoian mai inventiv a apelat la o soluție imorală pentru a obține o notă bună.  Acesta a fost prins de profesorii supraveghetori în timp ce copia de pe un ceas inteligent, motiv pentru care a fost eliminat din examen.    


Dobîndesc dreptul de practică

La testare s-au înscris 214 cadre didactice buzoiene.  
Dosarele a 4 dintre acestea au fost res­pinse deoarece existau neconcordanțe între actele de studii și specializarea pentru care dădeau concurs sau au absolvit studii neautorizate. Proba a fost susținută de 167 învățători și profesori din județ. Timp de 4 ore, candidații au trebuit să rezolve subiectele din disciplina de specialitate, din metodica predării, pedagogie și psihologia educației. Definitivatul constă în susținerea a două inspecții speciale la clasă și o probă scrisă iar pentru a promova, dascălii trebuie să obțină medii peste 8. Promovarea examenului dă dreptul cadrelor didactice să profeseze în învățămîntul preuniversitar.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU