Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4974 > Educational Nr. 4974 de vineri, 12 iunie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Înscrieri în toi la profesionala de trei ani

Pînă ieri numai 15% dintre locuri fuseseră ocupate

articol de: Mirela DUMITRU

Prima etapă de înscriere în învățămîntul profesional se va încheia pe 15 iunie. Absolvenții de gimnaziu care doresc să învețe o meserie se pot înscrie la unitățile de învățămînt profesional cu durata de 3 ani.

În anul școlar 2015-2016 la Buzău au fost propuse pentru a fi înființate 30 de clase de învățămînt profesional cu durata de trei ani la care vor  studia 840 de elevi. Pînă joi se ocupaseră numai 15% dintre locurile ofertate de licee.

Procedura de înscriere

Procedura de înscriere este simplă, elevul trebuie să meargă pînă la sfârșitul acestei săptămîni la școala generală la care au învățat și să completeze fișa de înscriere,  pe care o pot găsi la secretariatul unității. Mai apoi, fișa completată trebuie depusă la școala ale cărei cursuri doresc să le urmeze. La unitățile de învățămînt la care vor fi înscriși mai mulți candidați decît locuri disponibile va fi organizat concurs de admitere în perioada 16-18 iunie, iar pe 18 iunie vor fi afișate rezultatele admiterii. Candidații respinși se pot înscrie la altă școală, pentru alte calificări în perioada 18-25 iunie. A doua etapă de admitere în școlile profesionale se desfășoară în perioada 20 august - 2 septembrie, iar cea de-a treia între 3 - 8 septembrie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU