Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4956 > Educational Nr. 4956 de luni, 18 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Efort răsplătit cu premii


Rezultate bune ale elevilor economiști la competițiile naționale și internaționale

articol de: Mirela DUMITRU
Rezultate bune ale elevilor economiști la competițiile naționale și internaționale
 

Elevii Colegiului Economic Buzău au participat în perioada 7-8 mai la două competiții de prestigiu: etapa națională a competiției Business plan și Tîrgul Internațional al firmelor de exercițiu București.
Competiția "BUSI­NESS PLAN" introdusă începînd cu anul școlar 2008-2009 a venit în sprijinul dezvoltării competen­țelor antreprenoriale ale elevilor, facilitînd corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică a elevilor. În anul școlar 2014-2015 partenerii proiectului sînt: Centrul Național de Dezvoltare a Învățămîntului Profesi­onal și Tehnic, Minis­terul Educației, Cerce­tării și Tineretului, Centrala Rețelei Fir­melor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate–ROCT, KulturKontakt Austria. Pe 7 mai 2015, a avut loc faza națională a competi­ției Business Plan, la Colegiul Economic C Kirițescu București, în prezența ambasa­dorului Austriei în România și a repre­zentanților Ministerului Educației și Cerce­tării Științifice. În competiție s-au înscris 8 firme de exercițiu cali­ficate din 312 participanți anul acesta. Firmele finalist au fost din București, Buzău, Ploiești, Timișoara, Oradea, Tîrgu Mureș, Drobeta Turnu Severin, Suceava. Cole­giul Economic Buzău a fost reprezentată de firma Greenlife a elevilor clasei XI A, firmă coordonată de doamnele profesoare Enuș Adina Maria și Poștovei Cătălina Ileana. Cei doi elevi participanți: Avram Vlad și Bănică Diana au prezentat ideea lor de afacere de a colecta ulei folosit și a-l transforma în biodiesel. Ideea și prezentarea celor doi elevi a fost apreciată de juriu cu o mențiune.

Două mențiuni

În aceeași perioadă a avut loc la Mall Plaza București Tîrgul Internațional al firmelor de exercițiu. La concurs au participat 80 de firme din Bulgaria, Republica Moldova, România. Colegiul Economic a fost reprezentat de firmele: Green Life, Evolution serv și Macondo. Firma Green Life a reușit să obțină doua mențiuni pentru stand și pentru cel mai bun negociator. Elevii care au obținut această performanța: Andreea Ghencea, Andreea Petre, Mihaela Constantin, Mirela Enache, Bogdan Onica, Ionuț Calcan coordonați de profesoarele Adina Enuș și Catalina Poștovei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU