Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4955 > Educational Nr. 4955 de vineri, 15 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

După 4 ani


Noaptea Muzeelor, în sediul renovat al instituției

articol de: Mirela DUMITRU

Muzeul Județean Buzău organizează cu ocazia evenimen­tului internațional Noaptea Muzeelor, o expoziție temporară intitula­tă "9 obiecte, 9 povești", care se dorește o avanpremieră a expoziției de bază a muzeului. 
În perioada 2010-2014, sediul instituției a fost supus unui proces amplu de reabilitare așa încît patrimoniul Muzeului Județean Buzău a fost prezentat publicului doar prin intermediul unor expoziții temporare însă acum, după revenirea în clădirea care a primit o nouă față, conducerea instituției dorește să pună în practică un nou concept expozițional. Expoziția "9 obiecte, 9 povești" îmbracă forma unui studiu de impact, prezentînd publicului ideile directoare ale viitoarei expoziții de bază prin intermediul unor bunuri de patrimoniu semnificative pentru fiecare dintre segmentele expoziționale. Totodată, vor fi prezentate filme documentare care vor crea atmosfera necesară pentru a oferi vizitatorilor experiența unei incursiuni în istorie. Expoziția 9 obiecte, 9 povești va putea fi vizitată pe 16 și 17 mai 2015, între orele 20.00 - 03.00, intrarea vizitatorilor fiind liberă. 

Elevii, invitați să petreacă o noapte la muzeu

Pentru a stîrni și interesul tinerilor pentru istorie și artă, organizatorii au organizat și o acțiune adresată numai lor. Așadar, în Noaptea Muzeelor se va organiza și activitatea intitulată "O noapte la muzeu". Un grup de elevi (vârsta 14-18 ani) vor fi invitați să petreacă o noapte în interiorul sediului renovat al clădirii, în condiții de camping, sub supravegherea și coordonarea organizatorilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU