Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4955 > Educational Nr. 4955 de vineri, 15 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Alături de școli din Turcia, Italia și Polonia


Program Erasmus implementat la Liceul Tehnologic "Costin Nenițescu"

Scopul proiectului este de a consolida dimensiunea europeană a educației

articol de: Mirela DUMITRU

Liceul Tehnologic "Costin Nenițescu" din Buzău derulează în perioada 1 septembrie 2014-31 august 2016 alături de alte instituții de învățămînt din Turcia, Italia, România și Polonia proiectul "Be a European School Teacher" (BEST) în cadrul programului Erasmus+, noul program al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2020 în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.
Proiectul cu numărul de referință 2014-1-TR01-KA201-012295_4 face parte din Acțiunea - cheie 2 a programului Erasmus+ - Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici - Parteneriate strategice între școli și are ca principal obiectiv crearea celor mai bune aplicații pe baza exemplelor de bună practică ale fiecărui partener pentru diferite domenii precum management, științe, limbi străine, etică și religie, arte, probleme ale elevilor. Scopul proiectului este acela de a consolida dimensiunea europeană a educației, motivarea și implicarea elevilor și profesorilor în activități locale și internaționale, la împărtățirea valorilor culturale și ale tradițiilor din fiecare țară.

Schimburi de experiență

Prima reuniune transnațională a partenerilor din proiect, Dosemealti Halil Akyuz  Anadolu Lisesi - Antalya, Turcia (coordonatorul proiectului), Zasadnicza Szkoła  Zawodowa - Pleszew, Polonia, Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" - Odobești,  România, Liceul Tehnologic "Costin Nenițescu" - Buzău, România și Istituto Comprensivo Statale Galileo Galilei - Montopoli Val d'Arno, Italia a avut loc în perioada 11-13 februarie 2015 în Antalya. Scopul întîlnirii a fost completarea documentelor de proiect în acord cu toți participanții, stabilirea activităților și a viitoarelor mobilități. Pînă la prima mobilitate desfășurată în perioada 3-9 mai în Polonia, au avut loc o serie de activități privind selectarea celui mai bun logo al proiectului, interacțiunea elevilor prin schimbul de felicitări, fotografii și crearea unui cont facebook al proiectului.

Programe europene în domeniul educației

Erasmus+ este programul Uniunii Europene, în domeniul educației, formării profesionale tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Proiectele sînt structurate pe trei acțiuni cheie: mobilități de învățare, cooperare pentru inovare și bune practici și sprijin pentru reforma politicilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU