Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4949 > Educational Nr. 4949 de joi, 7 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

93 de olimpici naționali


Olimpici buzoieni de top

Ei au obținut 21 de premii I, 20 de premii II, 23 de premii III, 9 premii speciale, 33 de mențiuni, 11 medalii bronz, 3 locuri IV și 1 loc VI

articol de: Mirela DUMITRU

Performanță lăuda­bilă reușită de 93 de elevi buzoieni care au participat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice luna trecută.
Aceștia s-au întors cu 121 de premii la peste 25 de discipline: matematică, limba și literatura română, limba franceză, limba spaniolă, limba greacă veche, limba latină, fizică, chimie, biologie, limba rromani, informatică și TIC pentru elevii cu deficiențe de vedere, istorie, geografie, Științele Pămîntului" (fizică-chimie-biologie-geografie), științe socio-umane, pictură, pictură monumentală, chitară, pian, muzică tradițională veche, religie și gimnastică. În portofoliul olimpicilor buzoieni sînt trecute 21 de premii I, 20 de premii II, 23 de premii III, 9 premii speciale, 33 de mențiuni și mențiuni speciale, 11 medalii de bronz și 3 locuri IV și 1 loc VI.

Școlile de la care provin

Pe lista unităților de învățămînt din județ ai căror elevi au obținut rezultate de execepție la olimpiadele naționale se află Colegiul Național "B.P.Hasdeu" cu 30 de premii, premii speciale, mențiuni și 7 medalii de bronz, din care 6 premii II și III, un elev calificat pentru lotul lărgit la etapa internațională de chimie, Liceul Pedagogic "Spiru Haret" cu 8 premii și mențiuni și Liceul de Arte "Margareta Sterian" Buzău cu 2 premii I, 3 premii II, 2 premii III. Liceul Special pentru Deficienți de vedere Buzău a obținut 2 premii I, 2 premii II și o mențiune, Școala Gimnazială "G.E. Palade" 1 mențiune, 1 premiu speciale și 2 medalii de bronz, elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 au fost premiați cu 1 premiu II, 1 mențiune, 1 premiu special, 1 medalie de bronz, Școala Gimnazială "Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu" 2 mențiuni și un premiu special, Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul" 1 premiu I și 1 premiu III, Colegiul Național "M. Eminescu" 11 premiu II și o mențiune, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive 1 premiu III și 1 premiu special, 1 medalie de bronz la Colegiul Național "Al. Vlahuță" Rîmnicu Sărat, 1 premiu special la Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare" Rîmnicu Sărat, Școala Gimnazială "Mihail Kogălniceanu" 1 mențiune, iar Școala Gimnazială "D.I.Ionescu" din Calvini, 1 premiu II. Totodată, Clubul Sportiv Școlar Buzău a obținut 38 de premii (15 premii I, 9 premii II, 14 premii III), 3 locuri IV și 1 loc VI la Campionatul Național Școlar de Gimnastică.


"Un progres față de anul trecut"

Încă o dată munca de echipă a elevilor, profesorilor și a părinților au dat roade.
Zecile de ore de pregătire suplimentară și efortul depus și-au spus cuvîntul, iar acum a venit și răsplata sub forma recunoașterii nivelului ridicat de performanța la care acești olimpici au ajuns. "Dincolo de pasiune, talent și aptitudini înalte, performanțele olimpicilor buzoieni se întemeiază pe efort, programe intensive de pregătire suplimentară, ambiție și perseverență. La acestea se adaugă truda profesorilor lor, adevărați mentori, antrenori de succes, dedicați spiritului competiției și valorilor autentice. Nu în ultimul rînd, elevii i-au avut alături pe părinții lor, bucurîndu-se de sprijinul constant al acestora. Bilanțul participării la olimpiadele naționale arată un progres față de anii trecuți pentru județul Buzău, ceea ce ne bucură și ne onorează", a declarat Geta Burducea, inspector școlar general.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU