Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4937 > Educational Nr. 4937 de luni, 20 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Modificări ale Legii Educației


Drepturi sporite pentru elevi

articol de: Mirela DUMITRU

Noi modificări vor fi aplicate Legii Educației. Un proiect de lege aprobat recent de Senat stabilește că elevii vor avea un reprezentant în Consiliul de Administrație al Școlii care va avea drept de vot. 
Acesta însă trebuie să fie major și să aibă capacitate deplină de exercițiu. Pînă acum, la ședințele Consiliului de Administrație putea participa un reprezentant al elevilor numai dacă erau discutate probleme legate de elevi. Potrivit unei statistici întocmite de Consiliul Elevilor, reprezentantul elevilor era invitat la ședință în mai puțin de 30% din cazuri. Urmează ca modificarea legislativă să fie promulgată de președinte. 

14 creșe noi vor fi înființate cu bani europeni

Prin programul Promovarea Egalității de Gen și Reconcilierea Vieții Profesionale cu Viața Privată, cofinanțat din Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 implementat de Ministerul Muncii, 14 noi creșe vor fi înființate în țară. Noile instituții vor funcționa în București 2, Orșova, Băicoi, Tîrnăveni, Seini, Baia Mare, Reghin, Iași, Vrancea, Caraș Severin și Tulcea, iar valoarea proiectelor este cuprinsă între 200.000 și 360.000 euro. Fiecare creșă va găzdui minimum 25 copii, din care minimum 5 de etnie romă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU