Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4937 > Educational Nr. 4937 de luni, 20 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

În week-end,


Întrecerea națională a elevilor pasionați de astronomie, organizată la Buzău

147 de elevi din clasele V-XII și 30 de profesori au participat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

articol de: Mirela DUMITRU

În perioada 15-19 aprilie s-a desfășurat la Buzău cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică. La concurs au participat aproximativ 150 de elevi din clasele V-XII și 30 de cadre didactice din toate județele, dar și 25 de membri ai Comisiei Naționale de specialitate.
Această primă competiție de acest gen organizată la Buzău a fost găzduită de Colegiul Național "B.P. Hasdeu".

O probă teoretică și una observațională

Cele două probe de concurs, teoretică și una practică, de observație, s-au desfășurat la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" din municipiul Buzău. Miercuri 15 aprilie a fost programată sosirea și cazarea participanților efectuîndu-se și tragerea la sorți a telescoapelor pe care se va face observația și a numărului de ordine. Joi, 16 aprilie la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" s-au susținut atît proba teoretică, cît și proba observațională fiind evaluate lucrările candidaților. Sîmbătă, 18 aprilie, au putut fi depuse contestații, fiind organizată festivitatea de premiere. Printre concurenții participanți s-au numărat și 4 buzoieni, 3 elevi de la Colegiul Național "B.P.Hasdeu" și unul de la Liceul cu Program Sportiv. Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor reprezenta România la Olimpiada Internațională programată în perioada 10-19 august la Centrul Java din Indonezia.

În mai, Olimpiada de Informatică

Aceasta nu este singura olimpiadă națională găzduită de Buzău anul acesta. În luna mai, Inspec­toratul Școlar Jude­țean Buzău va găzdui Olimpiada Națională de Informatică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU