Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4931 > Educational Nr. 4931 de miercuri, 8 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Asta mai lipsea învățămîntului buzoian


Un licean teribilist și un scandal teribil la Liceul de Arte

Tînărul a fost exmatriculat, iar mama sa contestă vehement decizia școlii

articol de: Mirela DUMITRU
Un licean teribilist și un scandal teribil la Liceul de Arte
 

Ungureanu Dan Junior a fost elev în clasa a XI-a la secția Teatru a Liceului de Arte "Margareta Sterian" pînă pe 3 aprilie cînd a fost exmatriculat de către conducerea unității de învățămînt. Tînărul a fost acuzat de folosirea simbolurilor fasciste, comportament jignitor față de colegi și profesori, părăsirea școlii în timpul orelor de curs și prestarea unor activități artistice în spațiul public și deteriorarea bunurilor școlii motiv pentru care Consiliul clasei și cel Profesoral care au decis exmatricularea liceanului fără drept de reînscriere la acest liceu.

A acuzat un profesor că nu își face meseria

Mama băiatului contestă decizia școlii și o socotește un abuz pentru că unitatea de învățămînt nu ar fi respectat regulamentul și legile în vigoare. Această decizie este contestată de mama elevului care consideră că fiul său este hărțuit pentru faptul că acesta merge la cursurile de teatru de la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Constantin Adrian apreciind totodată că a fost încălcat Regulamentul școlar în momentul exmatriculării deoa­rece nu au fost parcurși toți pașii prevăzuți de document ci s-a trecut direct la această sancțiune dură. Conflictul a escaladat după ce liceanul și-a manifestat într-un test la Istorie nemulțumirea cu privire la modul în care cadrul didactic își face meseria. "Problemele au început de anul trecut mai exact în clasa a X-a, cînd fiul meu i-a scris într-un test doamnei profesoare de istorie: «Nu m-am pregătit pentru acest test deoarece nu am înțeles lecția. Dvs. nu sînteți capabilă să predați: jumătate de oră predați și cealaltă jumătate ascultați elevii». Am fost chemată ca părinte într-o ședință adhoc, la care au participat profesori din clasă, dirigintele Cîmpeanu Cristi și dna. director Sîngiorzan Mioara. Au sărit precum șacalii asupra mea, am izbucnit în plîns și mi s-a sugerat că ar fi bine să-l transfer. Nu am vrut să-l transfer deoarece este talentat și-i place ceea ce face legat de teatru, iar profesorii de teatru Ionuț Ghinea și Constantin Adrian mi-au spus că este capabil și bun", a declarat Simona Ungureanu, mama elevului.

Ce i se mai impută liceanului

Un alt motiv care crede mama tînărului că ar fi dus la respingerea și hărțuirea fiului său au fost cursurile de actorie de la Palatul Copiilor cu care femeia spune că directoarea Liceului de Arte nu a fost niciodată de acord și a făcut presiuni pentru ca acesta să se retragă. Totodată, tînărul a fost cercetat în Comisia de disciplină după ce a desenat o svastică pe ciorna de la simularea Bacalaureatului. "Fiul meu, din teribilismul vîrstei, a făcut pe o ciornă la simulare, svastica. S-a facut Comisie de disciplină în data de 11.03.2015. Cu 2 zile înainte au fost anuntați și ceilalți elevi care mai activau la Palatul Copiilor, de către diri­ginte. În ziua respectivă, au fost întrebați dacă continuă sau nu, ei au spus că se vor retrage doar fiul meu a spus ca va continua. Și l-au chemat în Comisia de disciplină doar pe el. Au chemat și poli­țistul de proxi­mitate să-l ches- tio­neze în legătură cu acea svastică. El (n.r. tînărul) a recunoscut, fiind sincer că el a făcut acel însemn fără să conștientizeze ce se va întîmpla, polițistul a înțeles și a concluzi­o­nat că a fost un teribilism cu nici o conotație. Cert este că în urma acestei ședințe copilul meu a făcut primul atac de pani­că. Am mers cu el la medic. Mi s-a spus că se vor lua măsuri... dar, că ar fi bine să încerc să-l transfer", a precizat Simona Ungurea­nu, mama tînărului.

Nu s-a reușit remedierea situației

La rîndul ei, conducerea șco­lii spune că deși s-a încercat concilierea situației și identificarea unor soluții, elevul nu a reușit să se înțeleagă nici cu colegii și nici cu părinții. "Probleme sînt de la începutul clasei a IX-a. Ne-am întîlnit de foarte multe ori cu elevul, părinții, am încercat să consiliem lucrurile și să îi explicăm niște lucruri legate de comunicarea cu colegii, profesorii au încercat să îl ajute foate mult. Colegii, profesorii nu mai pot tolera comportamentul elevului, au fost jigniți. Am încercat să îl orientăm spre o altă școală pentru că a declarat că școala aceasta nu îl interesează, dacă la noi nu s-a adaptat, poate la altă școală va reuși", a declarat Mioara Sîngiorzan, director Liceul de Arte "Margareta Sterian".

S-a respectat Regulamentul școlar

Totodată, directorul unită­ții de învățămînt mai spune că a fost respectată legislația școlară și ca urmare a neconstatării de îmbunătățiri în comportamentul elevului s-a decis exmatricularea. "După trei ani de tact și îngăduință, discuții cu familia, abaterile disciplinare au fost prea grave și s-a luat decizia de exmatriculare. Au fost respectate toate etapele conform regulamentului. A avut și eliminări de la cursuri în anii anteriori de mai multe ori. Este singurul caz de acest gen cu care ne-am confruntat", a afirmat Mioara Sîngiorzan, director Liceul de Arte "Margareta Sterian". Mama liceanului spune că a început demersurile în justiție pentru a se elimina abuzurile și ematricularea elevului fiind depusă o sesizare și la Inspectoratul Școlar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU