Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4927 > Educational Nr. 4927 de joi, 2 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Proiect educațional de carieră pentru liceeni

Programul de mentorat de carieră Opening Opportunities va fi lansat pe 6 aprilie

articol de: Mirela DUMITRU

Biblioteca Județeană "Vasile Voiculescu" Buzău lansează pe 6 aprilie, la ora 10, cea de-a doua ediție a proiectului educațional de carieră pentru elevii de liceu, "Opening Opportunities".

Creat de Asociația TechSoup în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR și programul Biblionet România proiectul de mentorat de carieră în care elevi de liceu au ocazia să discute direct și să lucreze intens în grupuri de mentorat online restrânse timp de 4 luni cu profesioniști IT din Microsoft România.

Proiect desfășurat simultan în 14 localități din țară

În perioada martie - august 2015, proiectul se va desfă ura simultan, în 14 localități din România - București, Buzău, Brașov, Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Onești, Oradea, Piatra Neamț, Rîmnicu Vîlcea, Târgoviște, Târgu Jiu, Timișoara și Sibiu - prin facilitarea și coordonarea locală a bibliotecilor județene și municipale membre ANBPR și Biblionet. În cadrul sesiunilor de mentorat online, desfășurate pe platforma www.openingopportunities.ro, dezvoltată pentru acest proiect, elevii vor putea să afle mai multe despre oportunitățile de carieră din tehnologie și să înțeleagă mai bine abilitățile și cerințele pentru succes în această industrie. Anul acesta vor participa la proiect 70 de mentori voluntari la Microsoft România care vor ajuta elevii de liceu să își exerseze abilitășile antreprenoriale în IT, să facă primii pași spre certificare în tehnologii și să cunoască mai bine opțiunile de carieră pe care le au în acest domeniu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU