Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4896 > Educational Nr. 4896 de miercuri, 18 februarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ultima sută de metri


Viitorii absolvenți de gimnaziu susțin simularea Evaluării Naționale

Luni se va susține proba scrisă la Limba și literatura română, iar marți la Matematică

articol de: Mirela DUMITRU
Încep emoțiile pentru cei aproximativ 4.000 de elevi buzoieni înscriși în anul școlar 2014-2015 în clasa a VIII-a care vor susține săptămîna viitoare simularea pentru Evaluarea Națională. Rigurozitatea unui examen național, nivelul de dificultate al subiectelor, exigența profesorilor, evaluarea gradului de pregătire al elevului dar și obișnuirea cu ­ce­rin­țele unui examen sînt cîteva dintre avantajele pe care le presupune simularea examenului de Evaluare Națională. În cele cîteva zile pe care le mai au la dispoziție pînă la simulare, candidații pot consulta modelele de subiecte și bareme de evaluare și notare puse la dispoziție de Ministerul Educației la adresa http://subiecte2015.edu.ro/2015/evaluarenationala/modeledesubiecte. Potrivit inspectorului școlar general, Geta Burducea, deja a fost primită procedura care seamănă foarte mult cu cea de anul trecut urmînd ca examenul să se desfășoare în fiecare instituție de învățămînt din județ atît examenul cît și ­eva­lu­area tezelor.

Probe scrise

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII a se va susține la Limba și li­te­ratura română pe 23 februarie și pe 24 februarie la Matematică. Elevii aparținînd minorităților naționale care au urmat cursurile ciclului gimnazial în limba maternă vor susține pe 25 februarie proba scrisă la această disciplină. În sala de examen elevii nu vor putea intra avînd asupra lor ghiozdane, sacoșe, poșete, manu­ale școlare sau telefoane mobile. Rezultatele vor fi afișate pe 6 martie. Vestea bună pentru elevi este că notele nu vor fi trecute în catalog ci vor fi discutate în ședințele cu părinții și în consiliul profesoral încercîndu-se identificarea lacunelor și aprofundarea noțiunilor pe care elevii nu le stăpînesc.

Calendarul examenului din vară

Elevii de clasa a VIII a vor încheia cursurile pe 12 iunie urmînd sa susțină proba scrisă la Limba și literatura română pe 22 iunie, pe 23 iunie se va susține proba la Limba maternă iar pe 24 la Matematică. Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor este programată pe 26 iunie iar pe 30 iunie vor fi cunoscute rezultatele finale. Afișarea la școlile generale a listei candidaților la liceu în ordinea descrescătoare a mediilor este programată pe 3 iulie iar completarea fișelor de înscriere la liceu se va realiza între 3-7 iulie urmînd ca repartizarea compute­rizată a elevilor să fie făcută pe 14 iulie. În perioada 16-24 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la liceu a candidaților repartizați. Supravegherea video se va menține și în acest an urmînd ca, prin sondaj, să fie vizionate filmările de la examen pentru a se descoperi eventualele fraude. Elevii prinși avînd asupra lor telefoanele mobile, copiind ori transmițînd ciorna de la unul la altul vor fi eliminați din examen pentru frauda sau tentativă de fraudă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU