Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4854 > Educational Nr. 4854 de luni, 15 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ministrul Educației va premia săptămîna aceasta


Doi olimpici buzoieni la Limba rromani

articol de: Mirela DUMITRU
Elevii, profesorii și directorii unităților școlare care au obținut în 2014 distincții la olimpiadele și concusurile școlare internaționale vor fi premiați de ministrul Educației, Remus Pricopie. Evenimentul este programat pe 17 decembrie între orele 11 și 15 la Palatul Parlamentului, în Sala ”C.A. Rosetti”, și va reuni profesori, elevi și directorii unităților de învățămînt unde s-au obținut aceste rezultate. 

Clasați pe primele două locuri

Printre elevii care vor fi premiați se numără și doi elevi buzoieni. Este vorba despre Maria Andreea Chiriac, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Radu Vlădescu Pătîrlagele, cîștigătoare a locului I la Olimpiada internațională de limbă și creație în limba rromani, și Alex Constantin Drezaliu, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ,,Dumitru I. Ionescu” Calvini, cîștigător al locului II la Olimpiada internațională de limbă și creație în limba rromani care vor fi premiați alături de profesorii coordonatori Răzvan Ionut Călin și Elena Lăcrămioara Marin, dar și directorii școlilor la care studiază elevii, respectiv directoarea Nicoleta Albu de la Liceul Teoretic Radu Vlădescu Pătîrlagele și directoarea Cristina Fătu de la Școala Gimnazială ,,Dumitru I. Ionescu”, Calvini.

Premii substanțiale 

Cuantumul premiilor pentru recompensarea elevilor buzoieni este de 4.440 de lei pentru cîștigătorul locului I la Olimpiada internațională de limbă și creație în limba rromani și 3.785 lei pentru premiul II. Pentru profesorul care a pregătit elevul și școala pe care acesta o frecventează se acordă premiul prevăzut pentru școlarul pregătit de către aceștia. În total vor fi recompensați 122 de elevi din întreaga țară, olimpici internaționali alături de profesorii coordonatori și directorii unităților școlare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU