Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4783 > Educational Nr. 4783 de miercuri, 3 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Pregătiri pentru începutul anului școlar


Părinții au început goana după rechizite

Costul minim al unui pachet complet pornește de la 200 de lei

articol de: Mirela DUMITRU
Noul an școlar stă să înceapă, așa că părinții au început să ia la pas toate librăriile și magazinele de profil în căutarea celor mai ieftine, bune și frumoase rechizite școlare. 
De la „boboceii” de clasa zero care vor păși pentru prima dată într-o școală și pînă la liceenii care intră în ultimul an de liceu, toți se pregătesc intens pentru începutul cursurilor. Avînd puțin peste o săptămînă la dispoziție, însoțiți de părinți ori bunici sau chiar singuri, școlarii au început să își completeze pachetul de rechizite. Vestea bună este că, anul acesta, prețul caietelor, penarului, ghiozdanului, trusei geometrice și al celorlalte articole de birotică necesare unui elev au rămas la același nivel ca anul trecut. Astfel, prețul unui pachet complet pornește anul acesta de la 200 de lei, cele mai modeste, și pot ajunge pînă la 8-900 de lei, cele care sînt la modă și mai ales de la firme recunoscute.  Dacă mai adăugăm și uniforma, prețul pachetului de bază mai crește cu încă 150-200 de lei. 

Oferte pentru toate buzunarele

Începutul de an școlar este aproape, așa încît părinții și școlarii au început să inspecteze piața și chiar să cumpere rechizitele de care au nevoie. Raportul calitate-preț, dar și aspectul produsului sînt principalele criterii după care se ghidează cumpărătorii.  La ghiozdane prețurile pornesc de la 30 de lei și pot ajunge la peste 100 de lei în funcție de materialul din care sînt confecționate și model. La mare căutare printre școlarii mici se află ghiozdanele cu personaje din desene anima­te, ca Spiderman, Cars, Barbie ori Hello Kitty, în timp ce lice­enii sînt mai pretențioși, căutînd modele cît mai originale. Costul unui penar pornește de la 10 și poate ajunge la 30 de lei dacă este echipat, un caiet mic A 5 de 48 de pagini între 1-5 lei, stilou între 10 și 30 de lei, o trusă de carioci între 10 și 20 de lei.

Sfaturi pentru părinți

Înainte de a pleca la cumpărături, părinții ar trebui să își întocmească o listă cu rechizitele necesare. De asemenea, trebuie multă atenție atunci cînd vine vorba despre alegerea ghiozdanului. Medicii averti­zea­ză părinții că un ghiozdan prea greu ori mare nu este indicat, ci să fie adaptat vîrstei elevu­lui. Totodată, cele mai po­trivite ghiozdane pentru elevi sînt cele cu două bretele, ca­re se poartă pe spate, și nici­de­cum cele care se poartă pe un sin­gur umăr sau cele de mînă, iar baretele trebuie să fie re­gla­bi­le și cu burete. Cele mai întîlni­te afecțiuni cauzate de uti­lizarea unui ghiozdan nepotrivit sînt la coloană.

Tîrgul școlarului, la Mall

O ofertă bogată de rechizite școlare și uniforme pentru noul an școlar puteți găsi la Galeria Mall, acolo unde puteți găsi Tîrgul Școlarului. La standuri se vor afla producători din domeniu, care anunță cele mai bune prețuri la produsele de calitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU