Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4768 > Educational Nr. 4768 de miercuri, 13 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Examenul maturității începe săptămîna viitoare


Ultimele pregătiri pentru Bac

Peste 1.600 de candidați pentru Bac-ul de toamnă

articol de: Mirela DUMITRU
Sînt pregătiți să își asume responsabili­tățile unui om matur și să își clădească o carieră profesională? Este o întrebare al cărei răspuns îl vor da absolvenții de liceu care se pregătesc pentru o nouă rundă a Bacalaureatului. Peste 1.600 de foști liceeni și-au depus dosarele și vor intra, de luni, în examen ca să obțină diploma maturității. În timp ce unii dintre ei au deja experiența unui examen, alții dau piept pentru prima oară cu Bacalaureatul, după ce au trecut mai întîi printr-un examen de corigență. 

Nepromovați din sesiunile anterioare sau corigenți

Peste 1.600 de absolvenți de liceu din județul Buzău și-au depus dosarele de înscriere pentru sesiunea august-septembrie a Ba­ca­la­ureatului. Ei fie nu au promovat examenul în sesiunile anterioare, fie nu au intrat în Bac din cauza corigențelor, semn că oricum erau slab pregătiți și cu șanse minime să obțină diploma de Baca­la­ureat. Nici acum nu se știe ce șanse au, dar măcar încearcă. Oricum, e o cifră mare, dacă ținem cont că alți peste 1.600 de absolvenți s-au înscris nu la Bac, ci la șomaj, iar din septembrie vor intra în plată. 

Unde se susține examenul?

Bacul de toamnă se va organiza în 6 centre de examen. Este vorba despre Colegiul Agricol „Dr. Constantin Angelescu“ Buzău, Liceul Pedagogic „Spiru C. Haret“ Buzău, Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu“ Buzău, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii, Liceul Teeoretic „Nicolae Iorga” Nehoiu și Liceul Tehnologic „Victor Frunză“ Rîmnicu Sărat. Lucrările vor fi corectate la centrul zonal de evaluare pentru sesiunea august-septembrie 2014 a examenului de Bacalaureat stabilit la Colegiul Tehnic Buzău. 

Luni, proba orală la Limba română 

Săptămîna viitoare va debuta cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. Luni și marți, candidații vor susține probele de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română, urmînd ca în intervalul 19-20 august să fie evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 21-22 august evaluarea competențelor digitale. Startul probelor scrise se dă pe 25 august cînd este programată proba scrisă la Limba română, pe 27 august este proba profilului, iar pe 29 este cea la alegere a profilului și specia­lizării. Pe 1 septembrie vor fi afișate rezultatele parțiale, urmînd ca rezultatele finale să fie cunoscute pe 4 septembrie. La sesiunea de vară, 61,78 % dintre candidații care s-au prezentat la examen au reușit să obțină diploma de Bacalaureat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU