Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4746 > Educational Nr. 4746 de miercuri, 16 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Premiați la Inspectorat


Media 10 la examen, răsplătită în bani

articol de: Laurențiu MARINOV
Inspectoratul Școlar i-a premiat ieri pe elevii care au obținut no­te de 10 la exame­nul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Doi absolvenți de liceu au primit pe lîngă diplome și cîte un plic cu 3 000 de lei, iar cei patru elevi de gimnaziu care au luat nota maximă la examen au primit fiecare cîte 2.000 de lei.
Premierea a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar fiind precedată de o videoconferință pe aceeași temă cu Ministerul Educației și celelalte inspectorate din țară. Buzăul nu s-a numărat din păcate printre județele fruntașe și prin urmare nu a fost evidențiat de ministrul Pricopie care a condus videoconferința. Geta Burducea, inspectorul general adjunct crede însă că este o stare de normalitate, iar numărul mic de elevi de 10 este și o consecință a exigenței de care au dat dovadă anul acesta profesorii corectori. 
Doi absolvenți de liceu au promovat examenul maturității cu media 10. Este vorba despre o fostă elevă a Colegiului Național Hașdeu și de o absolventă a Colegiului Național Mihai Eminescu, cele mai bine cotate unități liceale de învățămînt din județ. „Rezultatul acesta mă onorează, mă impresionează prin faptul că s-a produs o inversiune de tradiție prin faptul că absolventa de 10 de la Colegiul Eminescu este de la profilul matema­tică-info, iar cealaltă, de la Hasdeu, este e la profil umanist”, a declarat Dan Dudaș, directorul Colegiului Național M.Eminescu. Și 4 absolvenți de gimnaziu au reușit să ia media maximă la Evaluarea Națională, după ce s-au dedicat studiului. Unii dintre ei aproape că nu au mai avut timp liber, însă cu toții au învățat din pasiune și s-au pregătit temeinic. Anul acesta este pentru prima oară cînd Ministerul răsplătește performanța la Evaluarea Națională. Iar absolvenții de gimnaziu, după ani de muncă, în care s-au dedicat studiului, se gîndesc acum și la timpul liber și vor să investească premiul primit într-o vacanță binemeritată. Colegele lor mai mari, în schimb, își fac planuri pentru admiterea la ­fa­cul­tate, așa că banii vor fi investiți în pregătire, pentru a fi sigure că vor deveni studente acolo unde își doresc.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU