Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4726 > Educational Nr. 4726 de marti, 17 iunie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

O lege inutilă


Nici un absolvent angajat conform Legii uceniciei

articol de: Mirela DUMITRU
Intenție bună concretizată prost. Așa s-ar putea sintetiza intenția Executivului de a stimpula accesul pe piața muncii a tinerilor absolvenți prin noua Lege a uceniciei. 
Din păcate însă, cuantumul scăzut la subvenției, condițiile tehnice exigente precum și durata ridicată a contractelor de muncă ce ar trebui să beneficieze de acest stimulent financiar determină angajatorii să refuze angajarea conform noilor proceduri legale. Legislația veche este mai bună decît cea nouă o spun răspicat angajatorii care au primit la începutul acestui an o nouă lege pentru stimularea angajării absolvenților pe piața muncii. 

Avantajele legii însă sînt chiar mai mici decît cele oferite de Legea 76 pentru absolvenți. „Sînt responsabilități tehnice să spunem pentru fiecare ucenic ar trebui să existe un masitru care să îl îndrume, sînt lucruri stipulate în lege care sînt mai greu de îndeplinit de către angajatori drept urmare se preferă suvenționarea conform art. 80 unde subvenția merge de la 500 de lei pentru studii medii pînă la 750 pentru studii superioare iar persoana care este anagajată trebuie să păstreze contractul de muncă cu angajatul 1 an și jumătate“, a declarat Sebastian Tarpan, director interimar AJOFM Buzău. 

Reacții negative

Nu e de mirare așadar că pînă în acest moment, niciun angajator nu a dorit să angajeze tineri potrivit noii legi. „Deocamdată nu am primit o reacție pozitivă din partea angajatorilor. Noi am trimis invitația de a accesa această formă de subvenționare dar reacțiile nu au fost pozitive, sperăm ca pînă la urmă o să se găsească un angajator dispus să preia cîțiva șomeri și să-I califice conform acestei legi a uceniciei“, a afirmat Sebastian Tarpan, director interimar AJOFM Buzău. Dacă noua lege nu își găsește adepți, vechile prevederi legale pentru absolvenți au mai mult succes. De la începutul acestui an peste 70 de tineri absolvenți au fost angajați în județul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU