Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4543 > Educational Nr. 4543 de luni, 16 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ce îi așteaptă pe elevi?


Noul an școlar începe cu schimbări

Evaluările la clasa a II-a, a IV-a și aVI-a, simulare de Bac în clasa a XI-a și o nouă formulă de calcul pentru media de admitere la liceu

articol de: Mirela DUMITRU
Clopoțelul a chemat din nou la școală elevii pentru încă un an de studiu. De la bobocei și pînă la elevii din clasele terminale, toți școlarii buzoieni au participat ieri la festivitățile de deschidere a noului an școlar. Entuziasmul și bucuria elevilor au mai fost însă risipite în momentul în care au aflat o dată în plus ce îi va aștepta în noul an școlar. Mai multe testări vor fi introduse în acest an școlar, fapt ce îi nemulțumește pe elevi, părinții lor fiind însă ceva mai echilibrați și sperînd că modificările de sistem vor avea drept efect o îmbunătățire a rezultatelor odraslelor lor.

Părinții le acceptă 

Simulări în clasa a XI-a, evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și o nouă formulă de calcul la admiterea în liceu. Acestea sînt principalele schimbări operate în anul școlar actual de Ministerul Educației. Părinții sînt de acord cu schimbările mai ales că sînt conștienți că pentru a face față, copiii vor trebui să învețe mai mult și să lase deoparte distracția. "În fiecare an au fost, așa că ne adaptăm, se învață cu greul, e bine", a declarat Claudia Uță, mămică.  "E un lucru bun pentru că stimulează elevii să învețe, sper să nu lase garda jos. Ei oricum trăiesc într-o lume în care schimbările sînt de pe o zi pe alta, ei cred că vor fi determinați și nu vor ceda, care sînt serioși vor accepta orice schimbări care sînt binevenite", a afirmat Monica Colniceanu, mămică. "Sper să ducă în bine toate schimbările și să poată să îi ajute pe ei la acestea. Dacă învață, eu cred că totul va deveni ușor, totul e numai să învețe, altceva nu au de făcut", a precizat Viorel Zaharia, tătic. 

Deranjați de noile măsuri

Mai deranjați de noutățile din noul an școlar se arată însă elevii. Testările introduse acum, precum și noua formulă de calcul pentru media de admitere, nu sînt privite cu ochi buni de școlari. "Sînt destul de multe schimbări. Ar  fi putut să ne spună totuși mai devreme, ca să ne pregătim mai mult, dar asta e", a spus Alexandra Damian, elevă.  "Nu se pune accentul pe învățătură în primul rînd. Se pune accentul pe cu totul alte lucruri, nu mai este ce era înainte. Pur și simplu nu se mai învață atît de mult, nu mai sînt cerute atît de multe lucruri, nu se mai pune accentul pe toate materiile, ci numai pe profilul care ești", a declarat Mihai Pîrvan, elev.

36 de săptămîni de studiu

Anul școlar 2013 - 2014  se termină pe 20 iunie 2014, avînd 36 de săptămîni de studiu. De asemenea, cele două semestre ale noului an școlar au fost egalizate prin scurtarea vacanței de vară și lungirea perioadei de studiu a primului semestru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU