Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4523 > Educational Nr. 4523 de luni, 19 august 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Probe orale fără emoții


Bac-ul lingvistic, în plină desfășurare

642 de candidați vor susține luni și marți proba orală la Limba română

articol de: Mirela DUMITRU
Fără prea mari emoții, luni a debutat sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Începînd cu ora 9, la unitățile de învățămînt la care au existat corigenți înscriși la Bac sau absenți din prima sesiune care s-au înscris acum la examen au fost așteptați în săli. Avînd în vedere că proba se baza pe discuții libere avînd la bază un text la prima vedere iar promovarea nu ținea decît de simpla prezență a candidaților, la ieșirea din sala de examen, liceenii s-au declarat destul de mulțumiți că au scapat de prima probă.  

Majoritatea, corigenți

Ieri a început la Buzău sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului. 652 de corigenți și elevi absenți la sesiunea din vară a examenului s-au înscris la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală, unde și-au încercat norocul. Deși nu s-au pregătit prea mult pentru această probă, la ieșirea din sala de examen, candidații erau destul de mulțumiți de modul în care s-au descurcat, ceva emoții existînd numai pentru probele scise. "Nu prea m-am pregătit cine știe ce, dar n-a fost foarte greu. Nu am de ce să am emoții, că nu mi se întîmplă nimic, dacă îl iau bine, dacă nu, iar bine", a declarat George Papuc, candidat. "A fost OK, cum am învățat noi, așa ne-au picat și biletele, și acum așteptăm proba scrisă la română, am zis să încerc totuși, dacă nu am reușit în vară, măcar să încerc și sper să îl iau", a afirmat Sorina Ursu candidat.

Mai ușor în toamnă

Elevii care susțin zilele acestea probele de competențe sînt în majoritate corigenți care și-au încheiat situația școlară acum 2 săptămîni, după ce au promovat examenul de corigență. 541 de corigenți s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă susținînd astfel pentru prima dată examenul de maturitate. Alți 111 liceeni provin din rîndul absenților din prima sesiune de examen. Acești elevi au mizat pe subiecte mai ușoare în această sesiune decît cele din vară. "Asta e prima dată, că la prima sesiune nu m-am prezentat. Este mai ușor acum", a precizat Cătălin Mihalache, candidat.

Prezența asigură promovarea

Proba orală la limba română va continua și astăzi la Buzău urmînd ca miercuri, candidații să treacă prin cea de-a doua probă de examen, cea la limbă străină. Avantajul probelor orale constă în faptul că prin simpla prezență la examen, candidatul este promovat, răspunsurile sale fiind evaluate cu calificative Începător, Mediu, Avansat și Experimentat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU