Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4507 > Educational Nr. 4507 de vineri, 26 iulie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Încă o performanță de excepție


Adriana Roșca, prima la "Medicină militară"

Eleva de 10 de la Hasdeu a intrat prima la Institutul de Medicină Militară din București

articol de: Mirela DUMITRU
Adriana Roșca, prima la "Medicină militară"
 
Rezultat de excepție obținut de Adriana Roșca, fosta absolventă a Colegiului Național "B. P. Hasdeu". Tînăra a reușit să intre cu cel mai mare punctaj  la Institutul de Medicină Militară din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățămînt. Miile de teste rezolvate, sutele de ore de învățat și zecile de lecții repetate și aprofundate temeinic și-au arătat roadele. Performanța tinerei vine să confirme media maximă primită la examenul de maturitate susținut în vară. Bucurie fără margini pentru Adriana Roșca, buzoianca de 10 la Bac, care s-a remarcat din nou. De această dată, adolescenta a reușit să impresioneze la examenul de admitere la facultatea de medicină militară la care Adriana a obținut 89 de puncte, cel mai bun punctaj din țară. Ba mai mult, hasdeianca a reușit să acumuleze 98 de puncte și la admiterea de la facultatea de medicină dentară, unul dintre cele mai mari scoruri. "M-am simțit foarte bine că am reușit deși am fost puțin dezamăgită că nu am luat peste 90 de puncte, dar m-a ambiționat și mulțumit rezultatul de la Medicină Dentară, unde am obținut 98 de puncte, printre cele mai  mari punctaje", a declarat Adriana Roșca.

"Îmi place să mă implic"

Dorința de a face cît mai multe activități și de a-și ajuta semenii au fost principalii factori care au condus-o pe tînăra medicinistă pe drumul ales. "Sînt o persoană activă și îmi place foarte mult să mă implic. M-a atras foarte mult ideea că aș putea să acționez în situații extreme și să îmi folosesc cunoștințele dobîndite", a precizat Adriana Roșca. Deși rezultatele o scot în evidență, Adriana rămîne modestă și singurul lucru pe care și-l dorește este să fie cît mai bună și să arate că se poate, singura condiție este să vrei.

Să fie cît mai bună

Visul de a deveni un medic militar bun o ghidează pe Adriana, care cel puțin deocamdată nu se gîndește precum ceilalți colegi să obțină cît mai repede diploma pentru a profesa în străinătate. Salariile mari, aparatura medicală performantă, condițiile pentru practicarea meseriei, dar și satisfacțiile profesionale mari obținute peste hotare nu reprezintă pentru buzoiancă un țel. "Îmi doresc foarte mult să fac treabă bună și sînt sigură că asta o pot face și în țară, și aici sînt oameni iscusiți care să mă poată ajuta să îmi dezvolt cunoștințele și aptitudinile. Iau în calcul și oportunitatea de a merge în străinătate, să mă perfecționez, însă nu aș putea să rămîn acolo", a afirmat Adriana Roșca. Pînă atunci însă, buzoianca are emoții cu privire la drumul care i se deschide în față, este o perfecționistă și vrea să învețe cît mai bine pentru a deveni un medic militar de excepție.

 

COMENTARII

ano:
minciuna
Cred ,ca pisica unde nu ajunge ii pute!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU